מאת: גיא גולדפרב | 07.06.11 | 19:03
לא בגלל הסטטיסטיקה בחרנו באדם מזרחי לשחקן העונה שלנו בליגה א' דרום. הערך המוסף שלו התבטא בהרבה מקומות במגרש. מעבר ל-15 השערים שכבש, יצר מצבים, הטריד הגנות וזכה לשמירה שהסיטה את תשומת הלב מחבריו שכבשו. מדובר בשחקן רב גוני ששיחק גם בתור בלם. הוא אוהב את (הפועל) ירושלים וירושלים אוהבת אותו
בגיל 26 חווה אדם מזרחי פריחה מחודשת. למרות הירידה בעונה שעברה מהלאומית עשו הכל בירושלים כדי להשאירו. וידעו היטב מדוע. לאחר שבלאומית תופקד כקשר אחורי וגם כבלם, החליט לופא קדוש להחזיר אותו לעמדה הטבעית שלו, חלוץ. מזרחי החזיר בריבית קצוצה. 15 שערים בליגה, עוד שלושה בגביע כשרבים מהם היו כאלה של מומנטום. הנה לפניכם כמה דוגמאות: שער שוויון במלאכי בדרך ל-1:3, שלושער על קרית גת, צמד מול נתיבות (השני במצב של 1:2 לירושלים), שער ניצחון בדקה ה-93 על שיכון המזרח ושערי ניצחון על השקמה, יבנה וכפר יונה.
נכון שלקראת סיומה של העונה דעך במקצת אך זה לא שינה את הערך המוסף שהביא להפועל ירושלים עליה הוא מצהיר: "מדובר בהרבה יותר מבית".
רגע השיא של אדם מזרחי היה כמובן, שער הניצחון על מכבי ת"א במדי בית"ר/שמשון בסיבוב ט' של הגביע וההעפלה לחצי הגמר באותה עונה. מאז עברו הרבה מים בירקון.
ברמה האישית, עונה מדהימה, או פחות או יותר מה שציפית מעצמך בליגה א'?
"האמת שתמיד אני שואף להכי גבוה ולמרות המספרים המכובדים שהשגתי העונה אני חושב שיכולתי להבקיע יותר וגם לבשל יותר. אני מתכוון לעבוד העונה קשה כדי לשפר את זה בליגה הלאומית".
מה עדיף לשחק, חלוץ או בלם?
"אין לי בעיה לשחק בהרבה תפקידים. כשמישל דיין אימן אותי בהפועל היו משחקים שהוא היה צריך אותי בלם אז שיחקתי גם בתפקיד הזה. שיחקתי גם כקשר אחורי וזה בסדר גמור. כיף שאפשר לגוון קצת בתפקוד על המגרש".
אתה חושב שהיית הערך המוסף של הקבוצה העונה או חלק מהמערכת כולה?
"אני חושב שהקבוצה הייתה מלוכדת, מגובשת ומחוברת גם בפן המקצועי וגם בחדר הלבשה. ההנהלה לא החסירה מאיתנו דבר לאורך עונה שלמה כמו גם לופא קדוש וסלמן עמר. על לופא כל מילה תהיה מיותרת. הרוגע שלו והשקט יחד עם הניסיון עזרו לנו לצאת מתקופה לא קלה בתחילת העונה. כל מכלול הדברים שציינתי תרם לעונה מצויינת שלנו. בתקווה להמשיך כך גם בעונה הבאה. אני חלק קטן ממערכת ענקית".
חלק קטן ממערכת ענקית. מזרחי בפוזה אופיינית העונה (צילום: שי מוגילבסקי)
האוהדים בחרו את מוסא סלמן לשחקן העונה. מה אתה אומר על הבחירה?
"מסכים עם זה בהחלט. מוסא הוא פייטר אמיתי שכל מאמן שמח שיש לו אחד כזה בקבוצה שלו".
איך התרשמת מהרמה בליגה א'?
"האמת שהרמה היא לא נמוכה כמו שהרבה חושבים למרות שציפיתי ליותר מהרמה העונה. אני חושב שיש הרבה שחקנים שלא מתאימים לליגה הזאת אלא לליגה גבוהה יותר וזה לא רק אחד שניים אלא הרבה יותר".
איפה אתה מרגיש שאתה מבטא את עצמך מבחינה מקצועית. מחוץ לרחבה, בתוך הרחבה, עם הגב לשער?
,האמת שנוח לי מאוד כחלוץ. אני מרגיש שיש לי חוזק גופני טוב ברחבה וגם מחוצה לה. הקיץ אני מתכנן לעבוד קשה מאד כדי לעשות הכנה טובה ולהצליח עם הפועל גם בליגה הלאומית".
מבחינתך, הפועל ירושלים זה עוד תחנה בדרך למעלה או משהו יותר מזה?
"הפועל זה מועדון גדול בשבילי. הפועל זה הבית זה הלב וזה המועדון שמגיל קטן אהבתי ואין מאושר ממני להצליח דווקא במקום שאני הכי אוהב. ברור שיש לי שאיפות להתקדם למקומות יותר גבוהים בקריירה כמו למשל ליגת העל. בזה אני מקווה שגם הפועל ירושלים תעזור לי וגם אני אעזור לה. לא יהיה מאושר ממני אם יזדמן לי להיות במועדון גם בליגת העל ושדרכינו לא ייפרדו".
היום אתה בן 26. איפה תהיה בעוד 5 שנים?
"כפי שציינתי. כמה שיותר גבוה ובשאיפה שזה יהיה יחד עם הפועל ירושלים".
תגובות
+ הוסף תגובה