עומר קציר: "אני שמח שאני יכול להסתכל על זה בגאווה ולהגיד שעברתי את זה בגבורה"

בכושר נהדר. קציר (עדי דטליס) בכושר נהדר. קציר (עדי דטליס)
השוער המצוין שעבר פציעה קשה בעונה שעברה מרשים במדי קריית ים ובדרך חזרה לליגה השלישית

קבוצת הכדורגל של מ.ס. קרית ים ממשיכה לעשות חייל בליגה ב' והיא בדרך הבטוחה לעליה לליגה א'. אחת ההחתמות הראשונות של הקבוצה הייתה של השוער המצוין עומר קציר שספג ב-22 משחקי ליגה 11 שערים בלבד . קריית ים עם יתרון של 13 נקודות בפסגה כאשר נותרו 24 נקודות בקופה ונראה ששום דבר לא יעצור אותה בדרך לאליפות והעפלה לליגה א'.

עומר, אפשר לברך ולומר שעליתם ליגה?
"אין ספק שאנחנו בדרך הנכונה, אנחנו משחקים טוב ומציגים עליונות בכל מגרש ובכל משחק העונה וזה בא לידי ביטוי גם בטבלה. אבל כל עוד לא עלינו רשמית מבחינת נקודות אי אפשר לברך על המוגמר. נעשה את הכל בכדיי להבטיח את העלייה כמה שיותר מהר".

מה הופך אתכם לקבוצה כל כך חזקה, ששולטת בליגה בצורה כל כך ברורה?
"שילוב של כמה דברים: בראש ובראשונה - זה מתחיל בחדר הלבשה החזק והבריא שלנו, כולנו חברי אמת וזה בא לידי ביטוי בכר הדשא. בנוסף אנחנו מתאמנים טוב ומתכוננים ביחד עם הצוות המקצועי שלנו בצורה האופטימלית למשחקים. תוסיף על זה את חומר השחקנים המצויין שיש לנו וקיבלת את התשובה".

תסכים שזה משהו נדיר להשיג 21 ניצחונות ותיקו ב-22 משחקים?
"כמובן שזה משהו נדיר , אנחנו השחקנים וכל אחד ואחד במעטפת שנקראת מ.ס קריית ים, עובד ימים כלילות בשביל שהמועדון הזה יצליח ויגיע למקומות שהוא ראוי להיות בו, וזו רק ההתחלה. אנחנו עושים עונה היסטורית ולא מתכוונים להוריד את הרגל מהגז עד השנייה האחרונה. נמשיך לעבוד קשה ובצניעות בשביל להשיג את המטרות שלנו ולהנות מהדרך".

ספגת 11 שערים עד כה. מדובר בקבוצת הגנה טובה או בשוער מצוין?
" כל הקבוצה עובדת קשה וכל שחקן נלחם בשביל החבר שעומד ליידו וזה ללא ספק תורם הרבה מאוד למשחק ההגנה, ובנוסף הגעתי לקריית ים בשביל לתת את מה שאני יודע לעשות הכי טוב ואני נמצא שם בשביל הקבוצה כאשר אני צריך לעשות את העבודה שלי".

עברת לא מעט בכדורגל ועושה רושם שבאיזה מקום פיספסת ולא הגעת ללליגת העל כמו שאתה מצפה ?
"ללא ספק אני מרגיש החמצה אבל מצד שני אני שמח ומודה על הקיים ועל מה שיש. לצערי סבלתי מהמון חוסר מזל בקריירה, אם זה פציעות בדיוק ברגעי פריצה, או חילופי מאמנים שהשפיעו על מעמדי. אני בטוח שיש הרבה שיסכימו איתי, אני מעדיף להיות כינור ראשון , ומרגיש שאני יכול להוציא מעצמי הרבה יותר ולתרום הרבה יותר כאשר אני בקבוצה ששואפת קדימה, קבוצה הישגית, ושיש על מה להתמודד ועל מה לשחק למשך כל העונה. ברוך השם גם השנה זכיתי להצעות מליגת העל ומהליגה הלאומית, ובחרתי להמשיך בקריית ים. הפרוייקט הזה קרץ לי מהשנייה הראשונה שקיבלתי את ההצעה. במיוחד אחרי שראיתי את המאמץ שהמועדון עשה כדיי לצרף אותי, ואת העבודה הבלתי פוסקת של כל אנשי הצוות המקצועי וההנהלה . אני מרגיש מחוייב למועדון ולאנשים. ומי יודע? אני בן 26 ויש שוערים שהתחילו את הפריצה שלהם בגיל 30. הכדורגל הוא נזיל , והכל יכול להשתנות, הלוואי שאזכה לחזור לבמה המרכזית של הכדורגל ואוכל להראות לכולם מה אני יודע והלוואי שזה יהיה במדי קריית ים. מגיע למועדון הזה את הטופ".

פיגורה כמו ערן לוי הגיעה ואיתה לא מעט אוהדים. מה זה עושה לאוהדי הקבוצה?
"אין ספק שההגעה של ערן הביאה איתה עוד קהל, עוד כותרות, וכמובן עוד איכות על הדשא. ערן עבר דבר או שניים בכדורגל וזה שהוא בחר להצטרף אלינו לפרוייקט מראה על העוצמות שיש למועדון הזה. לא מובן מאליו שמועדון שקם לפני שנתיים זוכה לתמיכה של כ-500 צופים לפחות בכל משחק, ואני בטוח שככל שנתקדם הקהל ימשיך לבוא ולתמוך בנו".

בהנחה שתחגגו בקרוב מה התוכניות לעונה הבאה והאם אתה מתכוון להמשיך?
"אנחנו ממשיכים להתאמן ולשחק ברמה הכי גבוהה שאנחנו יכולים. לא רוצים לספוג שער , רוצים לכבוש כמה שיותר, ולהשיג כמה שיותר נקודות עד לסיום העונה הסדירה. לגביי העונה הבאה, חתמתי לשנתיים בקריית ים , מהסיבה שכל כך התלהבתי, ונרתמתי כל כולי לתהליך ולפרויקט האדיר הזה. ככה שגם בעונה הבאה אני מקווה שנגרום לקהל לחייך ולהסב נחת לכל מי שהמועדון הזה חשוב לו".

שנה שעברה עברת פציעה סופר קשה במדי צור שלום . ספר מה עבר עלייך והאם היה חשש שתסיים את הקריירה?
"ללא ספק, בדיוק לפני שנה עברתי פציעה קשה מאוד. קיבלתי בעיטה בפנים במהלך משחק , תפרו אותי במעל 80 תפרים בפנים ואני מודה לאלוהים שאני יכול להיות במקום שאני נמצא בו כרגע . עברו עליי חודשים קשים מאוד בהתחלה, אבל זה מאחוריי ברוך השם. אני שמח שאני יכול להסתכל על זה בגאווה ולהגיד שעברתי את זה בגבורה, ושאני יכול לחזור ולעשות את הדבר שאני הכי אוהב לעשות מגיל 0".


 

תגובות

+ הוסף תגובה
1
עומר קציר הנדיר
(לימור: 21:27 14-02-2023)
עומר צנוע וחדור מטרה בצורה מעוררת השראה. לחזור למגרש ולהיות תותח אחרי כזו פציעה ולהתגבר על כל הקשיים מוכיח יכולות נפשיות יחודיות ונשמה ספוטיבית. אוהבים אותך מקצוען
2
עומר קציר
(מקור ראשון: 16:39 15-02-2023)
עומר סגור לעונה הבאה בהפועל חיפה.
3
עומר קציר
(מקור: 20:47 15-02-2023)
השמועה על הפועל חיפה אינה רק שמועה… מקווה שישאר בקרית ים
4
הפועל חיפה
(לא מבין: 00:29 16-02-2023)
מה יש לעומר לעזוב שכר של 25 נטו בשביל להיות שוער מחליף בהפועל חיפה ולקבל חצי כסף

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?