הישורת האחרונה של עונת 2010/11 החלה היום באופן רשמי ואיזו פתיחה של ישורת זו הייתה. דרמות, ומתח כיאה לסיום עונה איפיינו את משחקי המחזור ה-26 בליגות הנמוכות.
גולת הכותרת של היום היה המחזור המטורף בליגה א' דרום. הפועל ירושלים שיכלה הייתה לסגור היום את סיפור העלייה ספגה הפסד בכורה בטדי, 1:0 לעירוני נתיבות ותאלץ לדחות את חגיגות העלייה לפחות בעוד שבוע. שער בפנדל של אורן פחימה בעשר הדקות הראשונות הכריע את גורל המשחק והחזיר את נתיבות אל בין חמשת הגדולות. הדולקות אחריה, בני אילת וקרית מלאכי לא השכילו לצמצם את הפער לאחר ששתיהן נוצחו בבית. בני אילת הובסה 4:1 ע"י מכבי יפו שחזרה בגדול לליגה ולתמונת המקום השני. קרית מלאכי נוצחה 2:1 ע"י השקמה שגם היא לפתע רק 7 נקודות מהמקום החמישי.

בליגה א דרום: יפו מביסה את אילת (צילום:יוסי סנטוס)
עירוני כפר יונה שהייתה המומנטום חיובי נעצרה בערד בתיקו 0:0 חלש וירדה למקום השביעי. כפר שלם חזק בתמונה לאחר 0:1 בחוץ על צפרירים חולון שנשרה למקום ה-14.
מי שעלתה למקום ה-13 היא הפועל מרמורק שסיימה בתיקו 0:0 ביתי עם נחלת יהודה שנותרה תקועה במקום האחרון אם כי עם סיכוי כלשהו. גם מצבה של טייבה חמור ביותר לאחר תבוסה 3:0 ביבנה. עמישב פ"ת הבטיחה סופית את ההישארות לאחר 0:1 ביתי על קרית גת שהשאיר את האורחת חזק במאבקי התחתית.
בצפון חגגה מכבי א.א.פאחם רשמית את העלייה לאחר שגברה בבית 0:1 על מכבי כפר קנא מהתחתית. תמונת הפלייאוף העליון רק הסתבכה לאחר שאסי גלבוע וקרית אתא נפרדו בתיקו 1:1 ואילו עפולה שניצחה 0:2 בבית את כפר קרע ניצמדה אליהן כשלכולן 49 נקודות. המשחק של עירוני טבריה וכרמיאל/צפת נדחה ל-26/4 עקב השתתפותם של הצפתים בקדם אליפות אירופה לקבוצות חובבניות.
בליגה א' צפון:מאבק על המקום השני הסתיים בתיקו (צילום יניב ליכט)
בתחתית השיגה מ.ס. א.א. פאחם ניצחון ענק, 1:2 בחוץ על רמות מנשה וברחה ממנה כדי 6 נקודות. הפועל כפר קנא קיפצה מעל הקו האדום לאחר שגברה 2:3 בבית על צור שלום שהוליכה 0:2 במחצית. אחי עכו כבר פיגרה 2:1 במשחק הבית בג'דידה למכבי טמרה אולם הצליחה להשוות מה שלא מנע ממנה לצנוח למקום ה-14 המוביל למבחנים בתום העונה.

עפולה שיפרה עמדות לפלייאוף העליון כשניצחה את כפר קרע שכנראה בדרך לליגה ב'(צילום יניב ליכט)
הפועל חדרה הבטיחה סופית את ההישארות לאחר שהביסה בחוץ, 1:4 את הפועל ד.א. כרמל.
בליגה ב' דרום א' עשתה בית"ר כפ"ס עוד צעד בדרך לליגה א' לאחר שהביסה בחוץ, 1:4 את בני ג'לג'וליה ושמרה על פער 9 הנקודות ממחנה שהביסה 0:4 את שיכון ותיקים מהתחתית. הפועל אזור הבטיחה מעשית את המקום השלישי לאחר 2:3 דרמטי בבית על בקעת הירדן. אלירן מגול כבש שלושער. הקרב על שני המקומות שנותרו הסתבך לאחר שכפר קאסם השיגה ניצחון דרמטי לא פחות, 2:3 על האורתודוכסים יפו. גם קרית אונו עוד לא אמרה את המילה האחרונה למרות תיקו חוץ, 1:1 אצל השרון נתניה.
בתחתית נראה מצבה של הפועל אורנית אנוש לאחר הפסד נוסף, 1:0 באור יהודה. חמש הנקודות שמפרידות בינה לבין שיכון ותיקים נראות כרגע בלתי ניתנות למחיקה. בית"ר פ"ת השיגה ניצחון חשוב מאד, 0:2 בחוץ על בני יפו הלא יציבה. פרדסיה נותרה אף היא מסובכת לאחר תיקו 0:0 בחוץ עם בית"ר ר"ג.

דרום ב': שעריים מנצחת את רהט.בשלישי הקרוב קטמון מחכה לה בטדי(צילום: שמעון לוי)
בדרום ב' ימתינו החגיגות של קטמון לפחות עד יום שלישי עת תארח את שעריים. הקטמונים הסתפקו רק בתיקו 2:2 בקרית גת, ראו את שעריין מנצחת 0:2 בבית את צעירי רהט וסוגרת את הפער ל-9 נקודות עם משחק פחות. שיכון המזרח שמרה על המקום השלישי לאחר תיקו ביתי 1:1 על מעלה אדומים אך האורתודוכסים לוד תוכל לחלוף על פניה אם תנצח במחזור בו השיכון תנוח. ניצחון 0:1 של הלודאים בדקה ה-95 על מבשרת ציון הציב אותם בעמדה מצוינת לקראת המחזורים האחרונים. גם מרחבים עדיין לא אמרה את המילה האחרונה לאחר שגברה 3:5 בבית על בני יצ'אלאל.
בתחתית השיגה דימונה ניצחון חשוב ביותר, 2:3 בבית על מ.ס. ב"ש ושמרה על סיכוי הישרדות ללא פלייאוף. גפ הפועל רהט השיגה ניצחון ביתי חשוב, 0:2 על בית"ר גבעת זאב שירדה למקום ה-13.
בצפון א' השיגה מכבי עכו ניצחון חשוב, 0:3 על בני ג'דידה. בני כאבול שמרה על סיכוי לפלייאוף העליון לאחר שגברה 0:2 בחוץ על בית"ר נהריה הלא יציבה. ביר אלמכסור חזק בתמונת הפלייאוף העליון לאחר שגברה בבית 1:2 על הפועל נהריה.
בצפון ב' עשתה מכבי ד.א. כרמל עוד צעד בדררך לליגה א' כשהביסה בחוץ, 0:3 את כפר קמא. מגדל העמק (0:9 על טירת הכרמל), גבעת אולגה (1:2 על אחי איכסל) והפועל עוספיא (0:2 על בני בקה) שמרה על מקומן בפלייאוף.
במשחק תחתית חשוב נפרדו א.א. גאנם/נין ואור עקיבא בתיקו 1:1, ערערה נוצחה 4:2 בנשר ובית שאן הביסה 0:3 את עירוני ברטעה.
בליגה ג' ת"א תמתין גדנ"ע עוד שבוע לפחות עד לחגיגות העלייה. מוליכת המחוז גברה 1:4 בחוץ על אלהואשלה אך משחקה של קרית שלום בנווה גולן פוצץ במצב של 1:1 לאחר שהקוון ספג יריקות מכיוון הקהל. משחקה של רמת ישראל ייערך ביום ראשון.
במרכז נותרו סופית ראש בראש באר יעקב ובית שמש שהשיגו ניצחונות זהים. באר יעקב הביסה 2:5 את עוצמה חולון ואילו בית שמש הביסה את בני יהוד. תוצאת המחזור הייתה כצפוי של אליצור יהוד שדרסה 1:13 את הפועל רמלה.
בשרון נותרו שני מחזורים לסיום שתי קבוצות במאבק: מ.ס. טירה והוד השרון וזאת לאחר שצעירי טייבה כשלה בחוץ מול עירוני מודיעין הסימפאטית. טירה גברה 1:3 בחוץ על שמשון כפר קאסם ואילו הוד השרון 0:1 בחוץ על עלייה כפ"ס.
בשומרון ממשיך המאבק הצמוד בין הפועל בקה אל גרביה (1:5 על ברקאי) ופרדס חנה/כרכור (0:7 על בני זמר). בגליל עליון השיגה מ.ס. בועיינה ניצחון צפוי, 0:5 על דיר חנא וביזרעאל הביסה עין מאהל את מנשיה זבדה 0:7.
תגובות
+ הוסף תגובה