שלאעטה (דוניא גנטוס)
מאת: דאפר מחאמיד | 27.12.21 | 15:02
פרסום ראשון: המאמן והיו"ר שהתפטרו מהפועל בועיינה פותחים את הלב. שלאעטה: "לצעיר יש אנשים בסביבה שהיו להם אינטרסים אישיים", עפאן: "זה לא מקובל שיש אנשים בהנהלה שרוצים לקבוע למאמן את ההרכב ואיזה שחקנים לשתף"
בלגן גדול בהפועל בועיינה לאחר ההתפטרות של המאמן נידאל שלאעטה ושל יו"ר הקבוצה רבחי עפאן. כעתה השניים מדברים על הסיבות ועל הסיפור שהוביל לעזיבתם.
מה הסיבות להתפטרותך?
"את האמת יש הרבה סיבות, כולם יודעים את המצב בבועיינה, בקשו ממני רק להשאיר את הקבוצה בליגה לאור כל הבעיות שהיו ולמרות שהתחלנו את ההכנות מאוחר. בניתי קבוצה צעירה ושחקנים עם פוטנציאל, צריך לציין ששחקנים שרצינו להביא סירבו לבוא בהתחלה אבל ברוך השם הרבה מהשחקנים האלה לאור ההצלחה שהייתה רצו לבוא אחר כך. אבל נושא ההתפטרות מתגבש אצלי כמה שבועות, אני בן אדם שגדלתי על ערכים, היושר וההתנהלות המקצועית הן דברים שאני לא מתפשר עליהם, שידרתי את זה מהיום הראשון, למרות הסביבה עם האנרגיות השלילית הצלחתי לנתק את החבורה שלי מהסביבה. וכן מקצועית הצלחנו בגדול. לצערי יש אנשים בסביבה שהם בעלי אינטרס אישי שלא יכלו להשפיע עלי, שכל יום מורדים כתבה נגדי ואת האמת כל זה לא עניין אותי כי ברוך השם אני מספיק חזק. אבל מה שאפיין את הקבוצה הזאת זה החדר ההלבשה החזק שבניתי, וברגע שהסביבה מצליחה להגיע לחדר ההלבשה זה נהיה לא מקצועי, ומה שהיה ביום שבת שבר את הכל וחבר'ה כולם יודעים מה הבעיות בבועיינה".
זו פעם שנייה שאתה מתפטר וההנהלה מסרבת לקבל את ההתפטרות!
"כמו שציינתי שנושא ההתפטרות עלה לפני, פעם ראשונה חזרתי פה כי באמת היה אנשים טובים שדאגו שהכל יסתדר והבטיחו שיעשו את הכל כדי לתת שקט ובאמת יש אנשים טובים שם בבועיינה, אבל לצערי כנראה יש דברים שהם גם לא יכולים לשלוט בהם. את האמת רק אחרי המשחק של טמרה לפני שבועיים ישבנו שוב והזכרתי להם מה אני חושב והם הבטיחו שוב שהכל יסודר, ואתה יודע אחי כל האנשים הטובים סירבו להתפטרות כי הם רוצים את טובת הקבוצה. הפעם ההתפטרות היא סופית ואין דרך חזרה".
איזי קבוצה השארת בבועיינה?
"קבוצה חזקה וצעירה. בקשו ממני קבוצה שתישאר בליגה ואני מחזיר להם קבוצת צמרת במקום השלישי. הקבוצה ספגה רק 5 שערים ב-14 משחקים. וספגה 4 שערים בשני משחקים שכן הבעיות מסביב השפיעו על שני המשחקים האלה. משאיר קבוצה חזקה רק שישמרו עליה".
האם יש לך הצעות לאמן בקבוצות אחרות?
"ברוך השם שיש מלא אנשים שמעריכים את העבודה שלי. יש הצעות עכשיו והיה לי הצעות מפתות לפני חודש שיכלתי לשדרג משמעותית את החוזה מבחינה כלכלית, אבל ברוך השם אנחנו אנשים שגדלנו על ערכים ועקרונות לכן סרבתי לכל ההצעות. אני רוצה להודות לכל האנשים שתמכו בי לאור כל הדרך, מודה לחברי ההנהלה שבאמת האמינו בי מקצועית ועדיין מאמנים, מודה במיוחד לאיש היקר רבחי עפאן ״אבו נהאד ״ שירבו אנשים כמוך, מודה לקהל האמיתי שאוהב את הקבוצה, לשחקנים אני אומר היה לי תענוג לעבוד איתכם אוהב אתכם ותמשיכו להצליח. אני רוצה להעביר מסר לכל ההנהלות! האנשים שבאים לראות כדורגל ואוהבים כדורגל, הגיע הזמן שתתנו לאנשים בעלי מקצוע לעבוד בשקט, הדרך המקצועית והיושרה המקצועית הן מעל הכל, די לאנטריס האישי! הדרך חשובה יותר מהתוצאות כי בסופו של דבר הדרך היא זאת שמביאה את התוצאות".
רבחי עפאן, יו"ר הקבוצה שהתפטר גם הוא, מסר: "זה לא סוד שנידאל שלאעטה הוא אחד המאמנים הטובים בליגה א' שעשה עבודה מקצועית ומכובדת. אני מכבד אותו מאוד ומעירך אותו על מה שתרם לקבוצה ועל כך שהוביל את המועדון לצמרת הטבלה. פשוט ניסו להתערב לו בעבודה ולפגוע בו אישית. זה לא מקובל בכדורגל לבוא להכתיב למאמן דברים, לקבוע הרכבים ולהגיד לו איזה שחקנים לשתף".
עפאן המשיך ואמר: "אני התפטרתי כי יש לי את העסקים שלי, הייתי 5 שנים בהנהלה וחמש שנים יושב ראש וברוך השם עשיתי עבודה מקצועית. השארתי את הקבוצה ללא שום התחייבויות כאשר הכל שולם לשחקנים ולכל הספקים. אני מאחל לקבוצה הרבה הצלחה ושישמרו על העבודה שנידאל שלאעטה עשה ועל העבודה שאני עשיתי ואני רוצה להודות לכל חברי ההנהלה".
תגובות
+ הוסף תגובה