והבה
מאת: שלומי והבה | 01.08.20 | 09:21
העניין הרב בליגה, הרצון של שחקנים בכירים להגיע לליגה א' על חשבון הליגה הלאומית וגם האפשרות הריאלית להגיע לליגת המשנה. שלומי והבה לא מבין את הביקורת המוגזמת על התאחדות לכדורגל. טור אישי
אני הייתי שחקן עבר. אומנם לא הייתי השחקן המוכשר ביותר ולא הכובש המצטיין אבל אהבתי כדורגל לא פחות מאחרים ורציתי לשחק. כבר בגיל נוער שיחקתי במחלקת הנוער של בני יהודה אבל לא הגעתי לליגה הראשונה והמשכתי עם אהבת חיי- הכדורגל בהפועל כפר שלם.
באותה תקופה העניין סביב הליגות הנמוכות לא היה עניין. אוהדים כמעט ולא באו, טלויזיה ורדיו לא הרבה לדבר עלינו ובכדי לקבל כותרת בעיתון היינו צריכים לכבוש עשיריייה או לגמור את המשחק בקרב מחוץ לכר הדשא. בעשור האחרון זה השתנה ולמעשה השינוי התחיל לפני שמונה שנים עם הגעתו של אבי לוי לתפקיד.
לוי הגיע מבית שאן הרחוקה והחל במהפכה בהתאחדות לכדורגל ובשלוש השנים האחרונות אף הפך לסמנכ"ל כאשר תחתיו מונה גיא גולדפרב. לוי לבדו ולאחר מכן השניים הפכו את הליגות הנמוכות למעניינות. זה מתבטא בעיקר בשיטת המשחקים אם זה במשחקי הפלייאוף העליון והתחתון שנותנות עניין רב לאורך העונה, משחק ההישרדות שהפך להזדמנות פז לקבוצה מליגה נמוכה יותר להגיע לליגה גבוהה יותר.
זה המשיך גם ביכולת של ההתאחדות להביא העונה מדי שבוע שידור ישיר בטלויזיה, תוכנית רדיו בסוף שבוע ותוכניות רבות באמצע השבוע בכדי לעקוב אחר המתרחש בליגות הנמוכות ובעיקר לוי וגולדפרב גרמו לשחקנים בכירים לעדיף לבוא לליגה א' על חשבון הליגה הלאומית ולראות מגרשים מלאים גם בליגה ב' וג'.
בשבועיים האחרונים זוכה ההתאחדות בביקורת חריפה על דחיית הליגות כאשר ישנם לא מעט עסקנים שזועמים על הפסדים כספיים גדולים ואני שואל: "האומנם?". קצת קשה לי לראות בכיינות מצד בעלי קבוצות מצד אחד ותשלומים של עשרות אלפי שקלים לשחקנים מהצד השני.
כל מי שאוהב את הליגות הנמוכות רוצה שהמוצר הזה ימשיך את המהפכה החיובית שאותה התחילו נציגי ההתאחדות ואני מציע לבעלי המקצוע השונים להמשיך ולשתף פעולה. שוב לא הייתי שחקן גדול אבל הייתי שחקן נשמה וכשחקן נשמה אני יודע שרק ה'הביחד מביא הצלחה'. אם הקבוצות ירצו ביחד עם ההתאחדות שהליגות יצליחו אז זה יקרה, ניפגש במגרשים.
תגובות
+ הוסף תגובה