גיל יצחק (הפועל ראשון לציון)
מאת: אלי שבת | 29.04.18 | 07:35
גיל יצחק חלוצה של ראשל"צ שחזר לכבוש במדי הכתומים במחזור האחרון:" ניר ברקוביץ' משדר לנו כל הזמן שאפשר לעשות את זה", וגם: "אם לא נעלה ליגה זה לא ייחשב כישלון, רק החמצה"
הפועל ראשון לציון רשמה השבוע ניצחון חשוב ומשמעותי 1-0 על בית"ר רמלהת"א, מי שהיה אחראי על כיבוש השער שהחזיר את הכתומים למאבק על העלייה הוא גיל יצחק. החלוץ שבחודש יוני הקרוב יחגוג יום הולדת 25, נחשב לאחד הגורמים המשמעותיים לכך שהחניכים של ניר ברקוביץ' נמצאים בתמונת העפלה לליגת העל. ליצחק יש עשרה שערי ליגה כאשר חלקם הגדול הם שערי ניצחון מכריעים, אך לא הכל ורוד בעונה הנוכחית של החלוץ שגדל במחלקות הנוער של בני יהודה, יצחק הספיק עם תחילת הפלייאוף להתעמת עם מאמנו דבר אשר הוביל לקח שהשחקן היה מחוץ לסגל במשחק מול נצרת עלית.
לאחר הניצחון במשחק האחרון, שוחחנו איתו על העונה שהוא עובר באופן אישי עם ראשון לציון ועל סיכויי העפלה של הכתומים.
אחרי כיבוש השער, נראת רץ לכיוון הקהל כאשר אתה מסמן לכולם, "אני פה", למה התכוונת?
"לא הייתה לי כוונה מיוחדת. הרגשתי צורך לפרוק אחרי תקופה מאופקת ואני שמח שחזרתי לכבוש במיוחד שזה עזר לקבוצה לנצח ולחזור למאבק בצמרת".
פתחת טוב את העונה כאשר שערים שלך הציבו את ראשל"צ בעמדה מצויינת, בדרך לעליית ליגה. לאחר מכן מיני משבר שלך, השפיע ישירות על קצב צבירת הנקודות של הקבוצה, אם גיל יצחק לא כובש ראשל"צ בבעיה?
"אני לא רוצה להגיד את זה על עצמי, אבל המספרים מעידים על כך, ששערים שלי, עזרו לקבוצה להשיג לפחות 24 נקודות באופן ישיר. אני לא בטוח שהרבה חלוצים זוכים להשפיע ככה על קבוצה, זה נכון שבתקופה האחרונה נעצרתי, אבל אני שמח שחזרתי לכבוש בדיוק בזמן ושחדרה לא הספיקו לברוח".
היו לאחרונה מחלוקות בינך לבין המאמן ניר ברקוביץ', מה קרה שם?
"לא קרה משהו רציני, סך הכל משבר קטן ביחסים בנינו, ניר החליט מה שהחליט, אני מקצוען ומקבל כל החלטה שלו, שמח ששמנו את הדברים מאחורינו ואפשר להתרכז במשימה המרכזית לעלות ליגה".
חזרת לעיניינים בדיוק בזמן, אתה מאמין שראשון לציון מסוגלת לעלות ליגה? אני שואל גם מבחינת שיקולים כלכליים.
"אני לא נכנס לשיקולים האלה, אני יכול להגיד לך שניר משדר לנו כל הזמן שאפשר לעשות את זה ושזאת הזדמנות מצויינת לעלות ליגה, למרות שגם אם לא נעלה זה לא יחשב ככישלון, רק תחושת החמצה".
אז מי תעלה? הליגה השנה בטירוף וזה רק הולך ונהיה יותר מותח מרגע לרגע.
"תראה היו רגעים שחשבנו שזה בורח לנו, אבל הליגה השנה באמת משוגעת, ולמרות תקופה די יבשה שלנו, הגיעו שני נצחונות והופ שוב אנחנו חזק בעניינים. יש לנו ביום שני משחק לא קל מול הפועל ת"א מקווה שנצליח להוציא תוצאה טובה, ואז אם ננצח את חדרה נוכל לעלות ליגה".
תגובות
+ הוסף תגובה