תקדים בכדורגל הישראלי. פסק הדין
מאת: מיכאל וייסרמן | 28.09.17 | 20:24
תקדים בכדורגל הישראלי אחרי ביטול פסק בוררות של ההתאחדות לכדורגל. הפועל איכסל באמצעות עו"ד אייל יפה טענו כי לא קיבלו את האפשרות לנימוק
תקדים בכדורגל הישראלי. שופט בית המשפט המחוזי בנצרת, ערפאת טאהא, החליט לבטל את פסק הבוררות של ההתאחדות לכדורגל בו נקבע כי הפועל איכסל מחוייבת לשלם סכום של כ-90 אלף שקלים למאמן איציק בוזורגי שפוטר מהקבוצה עוד לפני תחילת העונה שעברה.
באיכסל הופתעו מההחלטה והחליטו לפנות לבית המשפט המחוזי בטענה כי לא קיבלו הזדמנות להביע את טענותיהם, ולכן פסק הבוררות אינו חוקי.
בפסק הדין נכתב: "בבקשהה לבטל את פסק הבוררות ובטיעונותה בפניי, טענה הקבוצה כי דין פסק הבוררות להתבטל. לטענתה, פסק הבוררות ניתן מבלי שניתנה לה ההזדמנות נאותה לטעון טענותיה ולהביא את ראיותייה. לשיטתה, מתן פסק הבוררות על סמך טיעונותי התובע (בוזורגי), מתוך התעלמות התובע לגוף המחלוקת ומבלי שניתנה לה הזדמנות לחקור את המאמן על תצהירו מהווה "פגיעה אנושה במבקשת שלא ניתן לה יומה לפני הבורר"".
בסעיף הסיכומים כתב שופט בית המשפט המחוזי: "העילה היחידה שרלוונטית היא לחוק הבוררות הקובעת כי בית המשפט רשאי לבטל פסק בוררות. סיכומם של דברים, הנני מבטל את פסק הבוררות שניתן על ידי הבורר אמיר זולטי. התיק יוחזר למוד הבוררות של ההתאחדות לכדורגל, על מנת שימונה בורר אחר תחת עו"ד אמיר זולטי".
תגובות
+ הוסף תגובה