ששי יעקב: "הפלייאוף התחתון זה לא כישלון. הצוות הנוכחי ימשיך שנים רבות"

ששי יעקב (מימין) יחד עם ראש עיריית עפולה ששי יעקב (מימין) יחד עם ראש עיריית עפולה
ערב המחזור הנעילה של הליגה הלאומית הייתה הפועל עפולה במקום השמיני המוליך לפלייאוף העליון, אך שחקניו של ראובן עטר לא עמדו בלחץ ועשו במכנסיים מול האחרונה בטבלה הפועל ירושלים, שסחבה את הקבוצה הצפונית למאבקי הישרדות

לפני חודשיים ימים ודווקא לאחר ניצחון חוץ על מכבי הרצליה, החליט ששי יעקב על שינוי בעמדת המאמן, שלח את אייל לחמן הביתה והחזיר את ראובן עטר לתפקיד על הקווים. עטר, שעוד לא הספיק להוריד את החלודה מתקופת הצינון שעבר מחוץ לכדורגל, מצא את עצמו מפסיד במשחק הבכורה בבית להפועל פ"ת, אלא שמאז הגיע סדרה של שמונה משחקים ללא הפסד, ששלחו את עטר וחניכיו היישר למקום בפלייאוף העליון.

אלא שבמחזורים האחרונים הקבוצה הצפונית התחילה לזייף מעט, וגם כשהיה נדמה שעפולה מאבדת את מקומה בפלייאוף העליון, כולם ידעו שבמחזור האחרון מחכה הפועל ירושלים האומללה והאופטימיות התפזרה ברחבי הצפון. חלומות לחוד ומציאות לחוד- עפולה לא השכילה לנצח ולו פעם אחת מארבעת המחזורים, למרות שפגשה את שתי המודרגות אחרונות- האדומים מהבירה ונצרת עילית, עימה גם סיימה בתיקו לפני שני מחזורים.

שלושה ניצחונות ב-11 משחקים, זה המאזן של עטר כמאמן הפועל עפולה, ועם מאזן כזה לא מגיעים לפלייאוף העליון.אמש (ראשון) התראיין בעלי הקבוצה, ששי יעקב ל"דאבל פס", והתייחס בין היתר למומנטום השלילי איתו נכנסת הקבוצה למאבקי הפלייאוף: "אני לא חושב שזה ישפיע, ואין לי ספק שנדע ונשכיל להביא את שני הניצחונות המדוברים. אני מאמין בשחקנים ובצוות המקצועי", אמר יעקב, ודיבר גם על הסיכוי לרדת ליגה, כאשר קבוצתו במרחק של שבע נקודות בלבד ממשחקי המבחן: "תיאורטית תמיד יש סיכוי לירידה, אבל אני מאמין שנדע להפוך את זה למשהו קל מהר מאוד", אמר יעקב.

מבחינת שאלת הכישלון, יעקב בוחר להתייחס לחצי הכוס המלאה. אם ציינו כי ב-11 משחקים עטר ניצח רק שלוש פעמים, הבעלים מסתכל על שני הפסדים בלבד מאז שמונה עטר למחליפו של לחמן, ומבחינתו הפלייאוף התחתון הוא לא כישלון והשינוי בעמדת המאמן היה משהו שלא היה ניתן למנוע: "זה לא כישלון כרגע. עברנו טלטלה לפני חודשיים שהחלק הראשון שלה השפיע לטובה על הקבוצה. עשינו שמונה תוצאות טובות ללא הפסד מאז הגעתו של עטר. אני חושב שהשינוי היה מתבקש, ואני מאמין בבחורים שלי שנדע לעשות את הדברים בצורה קלה. אין לי חששות".

כאמור, עד למחזור האחרון היה נדמה כי עטר עשה את שלו ובמבחן התוצאה הוא הצליח, אך אז הגיעה הפועל ירושלים וקלקלה לחלוטין את התוכניות של יעקב, עטר ושחקני עפולה. היריבה במחזור הסיום הגיעה על מגש של כסף, רק שעפולה לא ידעה כיצד להחזיק אותו: "תמיד טענתי ואמרתי שהפועל ירושלים קבוצה טובה מאוד. אני חושב שהטבלה משקרת והם צריכים להיות במקום יותר גבוה. הם קבוצה איכותית שמאוד רוצה", אמר יעקב והוסיף: "אפקט החלפת המאמן לפני המשחק מולנו לדעתי גם שיחק לטובתם, אבל אנחנו עם הפנים קדימה למשחק הבא שזה שעריים בבית. אין ספק שיש תחושה של החמצה כשבדקה ה-86 גיא דיין הדביק כדור למשקוף, יותר מזה? אני מקווה שדברים יראו אחרת בהמשך".

לאחרונה פשטו שמועות על כך שאתה קרוב לעזיבת התפקיד. יש בכך אמת?
"ממש לא. אני מתכוון ממש בחודש הקרוב להכין קבוצה לא פחות טובה לעונה הבאה. כל עוד איציק מירון ראש עיריית עפולה, אני אמשיך להיות בקבוצה ולתמוך בה".

לך יש חלק במצב של הקבוצה?
"לכולנו יש חלק ולא מחפשים אשמים. אני כראש המערכת ברור שיש לי חלק ואני לא מחפש להאשים אף אחד אחר, אבל אנחנו מסתכלים קדימה ומקווה שבהמשך זה יראה יותר טוב. מינויו של ראובן עטר היה מוצלח, יעיל ומתבקש".

זו השנה השנייה שאתם מחליפים מאמנים ומספר לא קטן של שחקנים. בתוך כך, הקבוצה נתמכת גם ע"י כספי ציבור. אתה לא חושב שההנהלה צריכה להסיק מסקנות כלשהן?
"כספי הציבור בתקציבה של הפועל עפולה הם שליש מהתקציב. שני שליש נתמכים על טוטו וכספי טלוויזיה ושליש נוסף זה כספים מספונסרים, גיוסים עצמאיים ושלנו. כלומר, אין קשר בכלל לכסף ציבורי. כמובן שבגלל שמדובר פה בכסף ציבורי אנו נוהגים כאן בזהירות יתרה ואין שום מקום בשלב הזה להסיק מסקנות. הקבוצה התבססה בליגה הלאומית בשנים האחרונות ואי אפשר לשכוח את ההישגים מהשנים האחרונות, והפועל עפולה עם התקציב הדל שלה נסעה לנתניה והוציאה תיקו, וניצחה את הפועל רמת גן שלה תקציב משולש ממנה. צריך להיכנס לפרופורציות. נכון שהמטרה שלנו הייתה פלייאוף עליון, אבל אין קשר בין הדברים והצוות הנוכחי ימשיך שנים רבות קדימה".


 

תגובות

+ הוסף תגובה
1
ששי
(ציקו: 10:05 03-04-2017)
פלאייוף תחתןן כישלון וחצי
2
עונה אחרונה שלך בקבוצה כי ראש העיר יפסיד בבחירות הקרובות וזו הבטחה. קבוצה מרוסקת,נוער יורד ליגה,התפרעויות ובתי דין ללא הפסק למנהלים ומאמנים בנערים,הקבוצה נכשלה והוחלפו שתי מאמנים. קטסטרופה בחסות ראש העיר שמפחד ממך.
3
עד מתי תמשיך להרוס את אגודת הפועל עפולה ואתה בכלל לא גר בעיר, איפה ראש העיר למה לא מתעורר. חובות גדולים בקבוצה תכף יגיעו הוצאות לפועל... כמה הלוואות יש לקבוצה ומאיפה לקחו הלוואות איך ראש העיר לא מתערב
4
ששי
(בית שאני: 13:12 03-04-2017)
בוא תאמץ אותנו מה יש בעפולה? 30אוהדים בקושי מגיעים למשחקים
5
האשם הבלעדי?
(מנשה: 14:46 03-04-2017)
אך ורק אייל לחמן אשם במצבה של הקבוצה לששי יעקב צריך לתת תעודת הוקרה על ניהול הקבוצה איש יקר ואהוב ולכל אותם אנשים שמשחקים אותה אוהדים מספיק להאשים את ששי היקר במקום זאת תשלחו מכתב תודה ללחמן
6
נפגש בבחירות
7
מי הביא את לחמן?? דני אסולין המחליט הבלעדי בקבוצה
8
ששי נכשלת בגדול
(מושיקו: 20:47 03-04-2017)
הכשלת. גם את דני אסולין .ותותמר רחמים .איציק מירון יפסיד בבחירות הקרובות .אולי תספר מה קורה במחלקת הנוער. יאלה תעוף הביתה
9
בכית כמו תינוק אתה ו..... המשך יגיע!!!
10
ששי
(עפולאי: 23:14 03-04-2017)
עזוב אותנו לך לגלבוע מה לך ולעפולה הרסת אותנו אתה לא יודע מה זה נבדל הקהל לא אוהב אותך לך
11
עטר הצהיר קבל עם ועדה שהמטרה שלו היא להצעיד את עפולה לפלייאוף העליון , לכן נגשל ובגדול , לחמן לא אשם במצבנהקבוצה לא היה לו שוער ולכן ספגנו בסיטונות ,אבל עטר נכשל לא עליון ולא נעליים ,חבל על הכסף ,אגב אסולין לא סובל את עטר שמתנכל לשחקנים שלחמן הביאוחב
12
אף אחד לא רוצה להתעסק איתו
13
אלקבץ עשה מירון וששי קילקלו
14
כולם ברחו והעובדה באים 30 צופים למרות כניסה חינםםםםם אולי תחלקו גם שתיה וקרטיב כדי לקנות אוהדים
15
ברור לכל ששי יעקב בעפולה רק בגלל קשריו עם אחיו של ראש העיר, השאלה היא לראש העיר מדוע כל האגודה מהילדים ועד הבוגרים צריכים לסבול
16
עטר
(עטר אפס וששי מעליו : 18:53 04-04-2017)
לחמן לא הרס את הקבוצה אחרי שבנה את הקבוצה פיטרו אותו . יש כתבה היים בעיתון שהאימונים של עטר זה אימונים של ילדים . הרסת את הקבוצה עטר . עוד הפסד בשישי ואנחנו כל יורדים
17
מה לא ברור לך ולמה אתה בכח נשאר בקבוצה, תחזור לעיניינים שלך כי את הפרסום כבר קיבלת חינם ותן לעפולאים בראשות אסולין להציל את המערכת...בקשר לתמונה אז יודעים שאתה בחסות ראש העיר שגם מעדיף שתפרוש

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?