שחקני הפועל רמת גן (לירן דורף)
מאת: לירן דורף | 05.02.17 | 14:59
הפועל רמת גן חזרה למאבקי הצמרת בלאומית עם נצחון חוץ יקר, 2:0 על הפועל ראשל"צ. ישראל ראש ועוז פרץ כבשו, איתמר ישראלי שוער המקומיים נפצע והוחלף, אוהדי ראשל"צ קראו לאייל ברקוביץ' "קמצן" עם ירידתו מהיציע
במפגש המרכזי של הליגה הלאומית בשישי האחרון, אירחה הפועל ראשון לציון את הפועל רמת גן בדו קרב ישיר על הסיכוי הכמעט אחרון להתקרב איכשהו להפועל עכו במאבק על הכרטיס לליגת העל ובידיעה ברורה כי המפסידה מההתמודדות הזו, תאלץ בסבירות גבוהה, להילחם מעתה והלאה על הפלייאוף העליון ותו לא.
בנוסף, זה היה קרב בין הקבוצה החמה בליגה (ראשל"צ) שהשיגה 13 מ-15 הנקודות לרמת גן שידעה חודשיים קשים מאוד עם נצחון בודד במחזור הקודם על קטמון. ניר ברקוביץ' (אליו נגיע בהמשך) העלה את אותו הרכב שניצח את שעריים למעט אבי סטרול שחזר ל-11 על חשבונו של חליבה. מנגד, ליאור זדה לא שינה דבר מהרכב הנצחון על קטמון מלבד תמיר עדי הפצוע שהוחלף בלידור כהן.
האורחת פתחו את המשחק נגד הרוח שהייתה חזקה למדי ובדקה הרביעית היא גם כמעט ספגה כשפשכצקי יצא לטייל באיזור לא ברור, איבד את השליטה בכדור לאוהד קדוסי שפרץ קדימה ומול שער ריק, בעט איכשהו רק לרשת החיצונית, החמצה מזעזעת לחלוצה של ראשל"צ.
הכתומים היו הדומיננטים יותר בדקות אלו אך ללא מצבים מיוחדים. בדקה ה-29 רשמו גם האורחים מצב ראשון כשטסלר המגן פרץ משמאל ובבעיטה חדה מצד לצד הכניע כבר את ישראלי אך הכדור חמק החוצה.

מכאן המפגש נכנס לאי סדר עם המון איבודי כדור מצד שתי הקבוצות עד הדקה ה-44 בה זכתה רמת גן בכדור קרן. איתמר כהן הרים מצויין היישר לראשו של הבלם ישראל ראש שמשלושה מטרים לא נכשל ומול ישראלי שיצא רע, נגח בעוצמה פנימה ואף נכנס עם הכדור אל תוך הרשת,
1:0 לאורדונים.

המחצית השנייה הייתה קצבית יותר כשברקוביץ' שולח את זנדברג למערכה וזדה מגיב בעוז פרץ הזריז שמסתמן כרגע כבינגו אדיר של רמת גן. בדקה ה-54 נפצע ישראלי שוער המקומיים לאחר שהתרומם לכדור קרן ונתקע לא טוב עם רגלו בניראל מחפוד, הצוות הרפואי סימן לחילוף אך ברקוביץ' העדיף לשמוע לשוערו שביקש להישאר מספר דקות נוסף והחליט להמתין עם כניסתו של אביחי דהן השוער המחליף.

בדקה ה-60 תרגיל פנטסטי של הכתומים בכדור חופשי כשזנדברג הקפיץ צ'יפ גאוני מעל החומה היישר לעברו של קדוסי שמחמישה מטרים, לבד לגמרי, נגח ברשלנות מעל השער. המשפט הידוע כשלא כובשים סופגים, הצדיק את עצמו גם הפעם כשברמת גן בהתקפת הנגד עקצה עם עוז פרץ שהתקדם במהירות קדימה ומ-19 מטרים בעט כדור שטוח וחזק שהכניע את ישראלי הפצוע שפשוט לא יכל פיזית לקפוץ לכדור,
2:0 לאורדונים, גול בכורה של החלוץ וטעות קשה בניהול המשחק של ברקוביץ' שעלתה לו בנקודות. אגב מיד בתום המהלך הוחלף ישראלי, מעט מדי, מאוחר מדי.

הכתומים ניסו לחזור לעניינים אך בדקה ה-67 כמעט וספגו שוב כשאסף כהן הכניס כדור רוחב מימין לפרץ שיכל לחגוג צמד אך משבעה מטרים בעט לפינה הקרובה וראה את דהן הודף לקרן. דהן המשיך לבלוט כשבדקה ה-75 הדף נפלא לקרן כדור חופשי מדוייק של איתמר כהן. נס זמיר עוד ניסה לצמק בדקה ה-81 בפריצת סולו מרשימה אך פגש בפשכצקי שהשתטח וקלט ללא קושי מיוחד.
בדקה ה-89 זכו האורדונים בפנדל לאחר שאיתמר כהן חדר לרחבה ונתפס בבירור על ידי רבאח, זטלמן היה קרוב ושרק בצדק לכדור עונשין מ-11 מטרים. כהן בעצמו ניגש אך בעט מעל השער.
.jpg)
בסיום 2:0 לרמת גן שמצמקת את הפער מעכו שנמצאת במקום השני לשתי נקודות בלבד אך האחרונה עם משחק חסר אותו תשלים בשני מול עפולה.
לאחר השריקה התגודדו מספר אוהדי ראשל"צ וקראו לעברו של הבעלים אייל ברקוביץ' "קמצן, עבדת עלינו" בתגובה לחוסר פעילות הקבוצה בחלון ההעברות שחלף ביום חמישי.

במחזור הבא תפגוש רמת גן למשחק מסקרן את הפועל פתח תקווה שעוד לפני כן מצפה לה רבע גמר גביע המדינה מול הפועל חיפה. ראשל"צ תנסה לחזור למסלול הנצחונות כשתתארח אצל נצרת עלית.
שפט היטב טל זטלמן בעזרת הקוונים סהר ארבלי ושניר זכריה לעיני 650 צופים בהברפלד.
תגובות
+ הוסף תגובה