אוהדי נורדיה חוגגים עם השחקנים בסיום (דף הפייסבוק הרשמי)
מאת: מאור לוי | 27.11.16 | 22:24
2,500 צופים באצטדיון הי"א ראו את אדם מזרחי כובש את השער היחידי במשחק שהעניק לשחקנים מהבירה את הניצחון היקר. סלמי: "המשחק היום היה החשוב והגדול ביותר שלנו"
מי שנכח הערב (ראשון) באצטדיון הי"א, יכל היה לחשוב שמדובר במשחק צמרת בליגת העל, בטח לנוכח הקהל הרב והמאסיבי שהביאו עימם קבוצות האוהדים של מכבי עירוני אשדוד ובית"ר נורדיה ירושלים למשחק.
בית"ר נורדיה, שהגיעה להתמודדות הערב מהמקום הראשון בטבלה עם 20 נקודות באמתחתה, פגשה את עירוני אשדוד שהגיעה מהמקום השני בטבלה,ערב המחזור ה-9 של ליגה ב' דרום ב'. מה שעשה את ההבדל בין שתי קבוצות הצמרת, היה שער אחד קטן אותו כבש מספר 9, אדם מזרחי, בדקה ה-66 שהעלה צעד אחד קדימה את סיכוייה של הקבוצה מהבירה לעליית ליגה נוספת בתום העונה.
לפני הפתיחה היינו עדים לעידוד מרשים של שני הקהלים, עם כמה גידופים בגבולות הטעם הטוב כלפי היריבה החזקה. כשהשעון הראה 19:37 הוציא שופט ליגת העל הבכיר, עידן לייבה, את ההתמודדות לעיניי כ-2500 צופים צופים משני הצדדים.

התכולים של נורדיה, עם ההגנה הטובה בליגה, מול ההתקפה המרשימה של הקבוצה הדרומית מאשדוד. הרבה מאוהדי עירוני הביעו דאגה לגבי זהות הבלם שאמור היה לפתוח במקומו של דור אלקבץ המוצהב, לצידו של רועי סבג המצויין. טל הירשהורן המאמן בחר לצוות במרכז ההגנה את הקשר ערן מלכין שהגיע מנצרת עלית מהלאומית.
6 דקות מן הפתיחה הקשר איתי שלו שחזר מפציעה פרץ נהדר ממרכז מהגרש, ושיחרר בעיטה מ-25 מטר שנהדפה לקרן משחקן ההגנה האורח. שלו עצמו היה מאוד אקטיבי בדקות הפתיחה של המשחק. 3 דקות עברו ועוד מתפרצת של עירוני הסתיימה בבעיטה של מולאי ששוב נעצרה על ידי שחקן הגנה של נורדיה לקרן. עירוני אשדוד שלטה בדקות הפתיחה בי"א, המארחים הראו לחניכיו של משה סלמי מי בעלי הבית במגרש המקומי.
בדקה ה-12 נורדיה לא עצרה את המשחק לטובת טיפול בטולמסוב, מה שגרף שריקות בוז מהקהל המקומי. דקה עברה ואשדוד הגיעה למצב הראשון המסוכן במשחק. כדור נהדר ששלח טולמסוב לטרבלסי, הביא את חלוץ הרכש למצב של אחד על אחד מול שוער נורדיה, אחרי שהיתל בשחקן היריבה, אך סחט הצלה גדולה מהשוער אור בנימין.
בדקה ה-23 כדור עומק נהדר של איתי שלו פספס במעט את הרגל המסיימת של עומר מולאי. שתי דקות מאוחר יותר הגיע המצב הראשון והמסוכן לנורדיה. טעות בהגנת אשדוד גרמה לפריצה מסוכנת מאגף שמאל, כדור רוחב שהגיע לאדם מזרחי עשה את דרכו המסוכנת פנימה, אך החלוץ המנוסה לא השתלט על הכדור בצורה נכונה, ואנגלשטיין קלט היטב.
בדקה ה-38 ערן מלכין קיבל כדור נהדר מתרגיל בעיטה חופשית, אך הרמה של ה"בלם" לא מצאה ראש צהוב. זה היה גם אקורד הסיום למחצית הראשונה שהסתיימה בתיקו מאופס בין מוליכה הטבלה לסגניתה, ושלח את שני מחנות האוהדים החמים ל"מיני טייברייק" ביציעים הקפואים.
בהפסקה נערך טקס צנוע לשחקן עירוני בעונה הקודמת, אביחי שוילי. שני הצדדים ניסו בדקות הראשונות של החצי השני להגיע למצבין דרך התקפות מתפרצות, גם מצב של אדם מזרחי מנורדיה ושל איתי שלו מאשדוד לא סיכנו בצורה ממשית את השוערים מחוסרי המעש. יש לציין כי הקהל האורח מנורדיה היה במיטבו מפתיחת החצי השני, כמו גם שחקני קבוצתם שהניעו את הכדור יותר טוב מ-45 הדקות הראשונות.
בדקה ה-52 טולמסוב קיבל כדור בצד ימין של ההתקפה, וברגל שמאל שלח כדור מתוחכם שפספס בסנטימטרים את משקוף השער של בנימין. הדקה ה-65 הגיעה ועימה גם השער הראשון בהתמודדות. אדם מזרחי, חלוצה הנהדר של נורדיה שסיכן מספר פעמים את שערה של עירוני, קיבל מסירה נהדרת מחברו לקישור שי ניסים, ומול אנגלשטיין מצא את הרשת,
0:1 יקר לאורחים מירושלים.
השער של נורדיה רק העיר עוד ועוד את 300 האוהדים הנהדרים בצהוב-שחור. אשדוד קיבלה הזדמנות אדירה לכבוש את שער השיוויון כאשר אריאל טרבלסי קיבל כדור על מגש של כסף מחברו להתקפה עומר מולאי, אך ממצב קורץ בעט רק החוצה, פספוס גדול לעירוני אשדוד להשיג את שער השיוויון. 10 דקות לשריקת הסיום קרה אחד מהרגעים המעניינים במשחק, אמנם לא איום על אחד השערים, אך פרדי ציון שחקן המריבה הגדול בין הקבוצות, נכנס לכר הדשא ולווה בשריקות בוז אדירות מצד אוהדי המארחת.
לאחר 4 דקות של תוספת זמן שרק לייבה לסיום, ובכך סיים משחק טוב ושקט עבורו, ושלח את האורחים מעיר הבירה לחגוג עם השחקנים בצאתם מחדרי ההלבשה, ואילו את שחקני עירוני עם אוהדיהם הרבים הביתה בתחושת פספוס מאכזבת.
כעת הפער בין שתיים עומד על 7 נקודות, כשלנורדיה עדיין משחק עודף יותר מאשר עירוני אשדוד.
משה סלמי המאמן המנצח אמר בסיום: "המשחק היום באמת היה הגדול והחשוב ביותר שלנו, אך לנורדיה כפי שאני תמיד אומר יש 28 משחקי עונה בליגה הסדירה. הניצחון היום חשוב לנו מבחינה מורלית כי הגדלנו את הפער מעירוני לפער מבטיח של 7 נקודות".

לגבי מהלך בו התרחש המשחק הוסיף סלמי: " קשה מאוד למאמן לשנות שיטת משחק תוך כדי התחלתו. עירוני אשדוד פתחו טוב את המשחק. בחצי השני לקחנו את השליטה אלינו יותר. המצב הגדול ביותר במחצית השנייה היה שלנו, ושמח שניצלנו אותו". כובש השער המתוק, אדם מזרחי, הוסיף: "תחושה גדולה, תחושה של סיפוק, הרבה יותר בגלל העלאת המורליות אחרי משחק כזה נגד קבוצה נפלאה".
תגובות
+ הוסף תגובה