משחק נהדר של שתי הקבוצות (עדי מלול)
מאת: קובי פורטל | 07.10.16 | 18:07
המשחק המרכזי של ליגה א' צפון הבטיח וקיים. המקומיים רשמו מחצית ראשונה נהדרת, האורחים פספסו הזדמנות ענקית לקבוע מהפך לאחר שתי החמצות של עומר בוארון מול שער ריק. אלסברי כבש לאתא, בן עשור איזן
לגלריית התמונות המלאה מהמשחק לחצו כאן!
המשחק המרכזי של ליגה א' צפון בין מכבי קריית אתא לבין הפועל "רובי שפירא" חיפה הבטיח וגם קיים. במפגש פסגה לכל דבר, נפרדו שתי הקבוצות בתיקו 1:1 במשחק שנחלק לשניים.
הפתיחה הייתה שייכת ללא ספק לאורחים מקריית אתא. שחקניו של אבי סבג שלטו במרכז השדה, תקפו את השער של שלומי איטח, היו הרבה יותר מסוכנים וגם עלו ראשונים על לוח התוצאות, ובצדק. שחקני "רובי שפירא" פתחו רע את המשחק ונראו מאוד מבולבלים במיוחד בחצי הראשון. במחצית השנייה עודד קוטר שלח המון שחקנים קדימה במטרה למצוא את שער השיוויון, שחקני אתא לא הצליחו לנצל את הדלילות בחלק האחורי, ולצערם ספגו את שער השיוויון ורק במזל וביכולת אדירה של עומרי אלון השאירו נקודה אחת בבית.
האווירה במגרש הייתה נהדרת. 300 אוהדי "רובי שפירא" מצד אחד, עוד 250 אוהדי קריית אתא מצד שני, וכל זה בזכות החלטה מבורכת של אנשי קריית אתא שאיפשרה כניסה חינם לכולם. אבי סבג, מאמנה החדש של אתא, קיווה להמשיך את המומנטום ממשחק הבכורה כשמנגד ב"רובי שפירא" רצו לשמור על המאזן המושלם.

בן שוחט (מצוין) הוציא לדרך את ההתמודדות ולאחר 10 דקות של כדורגל קיבלנו את השער הראשון. כדור קרן של שלום עקיבא הוגבה לרחבה, בר אלסברי עשה תנועה נהדרת לקרוב ובנגיעה שלח את הכדור פנימה,
0:1 קריית אתא.

המקומיים פתחו טוב יותר את המשחק, ושלטו במרכז השדה. דקות ארוכות היה נדמה ששחקני "רובי שפירא" עדיין לא יצאו מחדר ההלבשה, והיכולת על המגרש לא הזכירה במעט את הניצחון הגדול של הקבוצה בשבוע שעבר על הפועל הרצליה. בדקה ה-29 סוף סוף האדומים הגיעו להזדמנות ראשונה. שלומי בן עשור קיבל כדור עומק, הגנת אתא לא הצליחה להסתדר עם כדור די פשוט, השוער עומרי אלון נשאר בשער מה שאיפשר לשלומי בן עשור לבעוט כדור שפגע בקורה, הרבה מזל לקריית אתא.

בדקה ה-38 אורן עידו הגביה כדור מצוין לשלומי בן עשור, האחרון בעט מתוך הרחבה בנגיעה, עומרי אלון כבר עשה תנועה נגדית כשהכדור היה בדרך לשער, אך גל פורת דחף את הרגל ומנע שער ודאי. בדקה ה-41 ראול גרשומוב (מצטיין המשחק) עם מבצע אישי נהדר סיים אותו בבעיטה ברגל ימין אלכסונית משערו של שלומי איטח שהצליח להדוף לקרן. עמוק בתוך תוספת הזמן שמעון הראש הרים כדור לרחבה, אורן עידו הצליח לנגוח אך פספס את המסגרת. לקראת סיום החצי הראשון מצת וכוס קפה נזרקו מהיציע של "רובי שפירא" ופגעו ישירות בקוון. השופט רשם את האירוע בדו"ח המשחק והקבוצה תעמוד לדין. 0:1 בהפסקה.

המחצית השנייה נפתחה ולאחר דקה אחת "רובי שפירא" הגיעה למצב ראשון אחרי כדור נייח שהוגבה לרחבה, אור שלייזנגר פספס בפעם הראשונה, עומרי אלון היה מספיק מרוכז כדי לקלוט את הכדור. אבי סבג החליט לערוך חילוף כשהוציא את ראול גרשומוב והכניס במקומו את קובי חסן, חילוף שהתברר כטעות. מיד עם יציאתו של גרשומוב, אתא פשוט איבדה את מרכז השדה מה שאיפשר לשחקני "רובי שפירא" להתחיל ללחוץ.

בדקה ה-64 עומר בוארון הרים כדור מסוכן לרחבה, שלומי בן עשור בתנועה אלכסונית הצליח לנגוח, אך עומרי אלון הדף לקרן. בדקה ה-75 כדור הוגבה לרחבה, אף אחד לא כיסה את שלומי בן עשור שמ-8 מטרים מול עומרי אלון הפציץ,
1:1.

עם כיבוש שער השיוויון, ניתן היה לראות קבוצה אחת על המגרש. שחקניו של עודד קוטר הרגישו שהם קרובים לבצע מהפך ובדקה ה-88 הגיעה ההזדמנות הכפולה. עומר בוארון הצליח לנצל טעות קשה של עומרי אלון, כשאין שוער בשער חדר בוארון לרחבה אך לא הצליח לכבוש מול שער חשוף. לא חלפה לה פחות מדקה, ושוב בוארון מצא את עצמו מול שער ריק לאחר שקיבל כדור, אך גם הפעם לא הצליח הקשר להבקיע ובעט כדור שחלף מעל השער.

עמוק בתוך תוספת הזמן היה זה שוב בוארון, הפעם הקשר בעט כדור חזק ברגל ימין לפינה של אלון שהתעופף והציל את קבוצתו מהפסד. בסיום, 1:1 בין שתי קבוצות מצוינות שצפויות להלחם ראש בראש בצמרת הגבוהה.
תגובות
+ הוסף תגובה