לינגנה, צמד לקשר המצויין של רמת גן (לירן דורף)
מאת: לירן דורף | 11.12.14 | 20:36
לאחר יום רווי נדנדות לגבי קיום המשחק, אירחה בוינטר הפועל רמת גן את נצרת עילית וגברה עליה 1:2 מצמד של איסמעיל לינגנה. ג'ניה ברקמן העלה את האורחת ליתרון שלא החזיק מעמד, ראובן גל הורחק.
אין ספק כי סאגת המשחק בין הפועל רמת לנצרת עילית הייתה אחת המסועפות שידעה הליגה הלאומית ואולי הכדורגל הישראלי אי פעם. זה התחיל כבר לפני מספר שבועות כשהמשחק ביניהן הופסק במחצית בעקבות הפסקת החשמל בוינטר, נמשך בבית הדין שם נפסק לרמת גן הפסד טכני ולבסוף לאחר ערעור, נקבע משחק חוזר שגם לו לקח זמן למצוא תאריך מתאים.
אך הדרמה רק החלה כאן כשאתמול אחרי הצהרים הודיעה הכח ר"ג שאחראית על מתחם וינטר כי לאור חוב כספי היא איננה מאשרת לאורדונים לשחק היום במגרשה, הפועל ר"ג טענה מצידה כי לקבוצה אין שום חוב כלפי הסגולים ואף סגרה את האצטדיון ברמלה לקיום המפגש אך מנהלת הליגה פסלה זאת בטענה תקנונית האומרת שהבקשה להעברת מגרש הגיעה מאוחר מדי.
רגע לפני שנפסק לחובתה הפסד טכני, הגיע יו"ר רמת גן עינב חזנוולד לעירייה המקומית ודרש בתוקף מראש העיר ישראל זינגר שיתערב ויהפוך את החלטת הכח. לאחר סבב שיחות במשותף עם מחזיק תיק הספורט משה רווח ובשעה 14:30(שלוש שעות וחצי לפני השריקה) הגיעה הסאגה לסיומה כשאנשי הכח אישרו לאורדונים לשחק היום בוינטר.
והיה גם משחק, לא מהמשובחים אך כיאה לקרב תחתית קריטי, עמוס באירועים וכבר בדקה ה-17 עלתה האורחת ליתרון לאחר שראובן גל הרים כדור חופשי לרחבה, פשכצקי נתקע בשערו וראה את ג'ניה ברקמן נוגח משני מטרים פנימה,
1:0 לנצרת עילית.
רמת גן המשיכה לשלוט אופטית במרכז השדה אך ההזדמנויות הממשיות הגיעו בצד השני כשבדקה ה-33 רוטשטיין בעט מתוך הרחבה אך עוז יפרח בהצלת המשחק הרחיק מקו השער והותיר את רמת גן בחיים.
חמש דקות מאוחר יותר ושוב הצלה מהקו, הפעם של לירן כהן לאחר מספרת נהדרת מ-14 מטרים של איברהים בסיט החלוץ הגנאי שסוף סוף קיבל אישור ממשרד הפנים לחזור ולשחק כדורגל.
המחצית השנייה נפתחה בלחץ קל של רמת גן ובדקה ה-52 גם הגיע השוויון כשלירן כהן הרים כדור מאגף שמאל היישר לעברו של לירון דיאמנט שהשאיר בנגיעה ללינגנה שמקרוב דחק פנימה,
1:1.

המומנטום מכאן והלאה היה כולו של רמת גן שכששמעון הדרי מנסה לחזור לעניינים עם הכנסתו לכר הדשא של סידורנקו אך ללא הועיל ובדקה ה-60 הוא גם נותר בעשרה שחקנים לאחר שראובן גל הורחק בצהוב שני לאחר עבירה גסה על לירן כהן.
בדקה ה-78 הגיע המהפך לאחר חילוף בינגו של דני גולן אשר שלח למערכה את עדן בטיט והאחרון בנגיעתו הראשונה בכדור הרים נפלא היישר לראשו של לינגנה שנגח בעוצמה פנימה,
1:2 לרמת גן וצמד לקשר הנהדר.
נצרת נשברה ובדקה ה-82 כמעט ספגה שוב כשלירון דיאמנט הפגיז כדור אדיר מ-18 מטרים לעבר החיבורים אך רון שושן בזינוק נפלא הצליח עם קצות אצבעותיו להדוף למשקוף ולהשאיר את האורחת בתמונה.
דקותיים חלפו והפעם היה זה תורו של אלמוג בוזגלו להחמיץ מצב קורץ לאחר שנועם כהן מצא אותו ברחבה והאחרון מזווית לא קלה בעט כדור שהתגלגל לאורך קו השער אך לא חדר פנימה.
בדקה ה-88 יכל אביתר (אביה) נדלר הצעיר לכבוש ולסגור עניין אך משישה מטרים הוא הפגיז חזק אך גבוה מעל השער. עד הסיום שמרה רמת גן על יתרונה ולראשונה העונה יצאה מהמקום האחרון בטבלה כשכבר בשני מחכה לה משחק העונה ללא ספק עם דרבי חם ולוהט מול הכח.
תגובות
+ הוסף תגובה