חי אטיאס: "בזכות הדת, בא רגוע למשחקים חשובים"

עונה מעורבת. אטיאס (באדום) במשחק נגד יפו (לירן דורף) עונה מעורבת. אטיאס (באדום) במשחק נגד יפו (לירן דורף)
אחרי עונה "מעורבת" לדבריו, קשר כפר קאסם מסתכל לעבר האתגר הבא. ואומר כי למרות ההתקרבות לדת הוא יכול לשחק בלאומית: "כבר הזיזו משחקים בעבר עבור שומרי השבת".

את העונה של חי אטיאס אפשר לחלק לשניים. בדיוק מספר הקבוצות בהן שיחק. את העונה החל בקול תרועה רמה במכבי יפו אך התקשה לתפוס מקום של קבע בהרכב ולכן עזב לכפר קאסם. "לא בא להאשים חס ושלום, אף אחד, אבל לא באמת קיבלתי את המושכות ביפו. ולשם זה הגעתי לשם. פתאום מצאתי את עצמי כל שני משחקים לא פותח בהרכב. בדיעבד, הרוטציה הפריעה לי הרבה כי אני צריך המשכיות וזה קצת פגע ביכולת שלי".

אז איך אתה מסכם את העונה שחלפה?
"מעורבת. התחילה חלש ביפו מבחינתי. לא כפי שציפיתי מעצמי. המשיכה מצוין עם כפר קאסם. הכל הלך לי טוב והרגשתי חלק חשוב מהקבוצה. והמשיכה לא משהו כי היו לנו פציעות וקבלת החלטות ששיבשו לנו את סוף העונה".

אם לא הייתה מכת הפציעות בכפר קאסם הייתם מגיעים לפלייאוף העליון?
"בוודאות. היינו נלחמים על העלייה עד הסוף ולא רק על הפלייאוף. הייתה קבוצה חזקה, התקפית וטכנית מאד. היו לנו שחקנים בעלי ניסיון שהשפיעו המון אך לצערי לקראת סוף העונה הם נפצעו וההמשך ידוע".

לאחרונה התקרבת מאד אל הדת. ספר על התהליך.
"תמיד הנחתי תפילין והולך לשיעורי תורה. אבל ההתחזקות החלה מפטירתו של מר"ן עובדיה יוסף זצ"ל. ביקשתי משהו ואמרתי אם הוא יתגשם, אקח על עצמי את השבת של אחרי פטירתו של מר"ן. זה התגשם ולכן החלטתי להמשיך לשמור ולהתחזק. היום אני לומד אצל הרב אסי עדני והרב ניסים מני. איתי לומדים גם תמיר כחלון מקריית שמונה וחיים איצרין מאשקלון".

אתה חושב שההתקרבות לדת תשפיע על הכדורגל בחיים שלך?
"רק לטובה ואני רק מרוויח מזה. לומד לשלוט ביצרים ולדעת לקבל הכל ברוח טובה. בא רגוע יותר למשחקים חשובים. כיף לי עם הדת, מרגיש הרבה יותר מפוכח ומפוקס במשחקים".

מכת פציעות. שחקני כפר קאסם (לירן דורף)
זאת אומרת שאתה נשאר בליגות החובבניות.
"לא בהכרח. אעשה הכל כדי שלא יהיו לי בעיות בשבת כי הכדורגל הוא עדיין הפרנסה שלי. יודע שבאמונה הכל יסתדר לי, כמו שהיה בשנה שעברה. כבר הזיזו משחקים שהיו קרובים לכניסת השבת עבור אלה ששמרו".

כאחד שמכיר היטב את ליגה א'. מה עובד יותר, רצון או יכולת?
"רצון, רצון, רצון. חד משמעית. כמובן שחייב גם יכולת אבל לרצון יש משמעות כפולה. הרבה קבוצות אפורות כביכול, בליגה עשו הרבה צרות והפתעות בגלל הרצון שלהן".

ברמה האישית, מרגיש סוג של פספוס בקריירה?
"ברור. זה לא מה שחלמתי עליו. חשבתי שאגיע רחוק יותר ואצליח הרבה יותר אבל זה מה שזימן לי הקב"ה ואני לא מתחרט לרגע. תראה איך התקרבתי אליו בזכות זה שירדתי לליגה א".

כיוון לעונה הבאה?
"יש לי כמה הצעות. לא ממהר להחליט. אבחן את ההצעה הכי טובה בשבילי ואתפלל שאעשה את ההחלטה הנכונה בעזרת השם".


 

תגובות

+ הוסף תגובה
1
לחיי היקר
(אוהדי כפר קאסם: 09:57 19-06-2014)
אוהבים אותך תשאר בכפר לכמה שנים אנחנו בית חם ומרגיש בבית ואתה בורג חשוב בקבוצה בריאות ורק טוב נשמה

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?