מימין לשמאל: מאור, ברוך, טלקר ובוזגלו, האם יפו תצליח לשרוד עם מאמן בודד כל העונה?
מאת: לירן דורף | 18.06.14 | 08:00
מכבי יפו שוב תפתח את העונה עם מאמן חדש. האם סוף סוף "הנבחר" יצליח לסיים עונה מלאה? מה הן האופציות ולאיזה כיוון קביליו צריכה ללכת?.
כמעט כמדי כל עונה, תצטרך הנהלת יפו להחליף מאמן. הסטטיסטיקה של הקבוצה פשוט בלתי נתפסת, מאז שנת 2010 כשעלתה לליגה א', היא לא התאפקה ופיטרה מאמן בכל אמצע עונה. פביאן, אוננה, זדה ואחרים טעמו מהעוגה אך לא הצליחו לסיימה.
לפני מספר ימים הצטרף למעגל הזה גם אופיר חיים שהיה אמור להמשיך על הקווים לאחר שהגיע באמצע העונה אשתקד אך הוא העדיף את קבוצת הנוער של הפועל תל אביב ולפיכך תשב היום הנהלת יפו במטרה לגבש מועמד אחר לתפקיד.
לא מעט מאמנים נמצאים נטולי קבוצה וחלקם הגדול אף הציעו את עצמם בימים האחרונים לקביליו, לכל אחד יש דעה משלו ומושך את החבל לכיוונו אך ריכזנו את הארבעה שלטעמנו אולי הכי מתאימים לתפקיד שנחשב כנחשק מאוד במימדי ליגה א'.
חוזר הביתה - שי מאור:
אולי הבחירה הכי טבעית. מאור שהעלה כזכור את הקבוצה לליגה א' ועזב. חתום על עונות מוצלחות מאוד בהפועל אזור והגיע הזמן לשינוי אווירה מבחינתו לאחר שכנראה מיצה את עצמו בתפקיד הנוכחי.
סך הכל מאור מאוד מחובר ליפו, לא הסתיר את רצונו לחזור אליה בשלב כלשהו וייתכן כי זהו בדיוק הזמן המתאים לכך.

שועל הקרבות - אוהד בוזגלו:
אין מישהו שמכיר את ליגה א' טוב יותר מאוהד בוזגלו שנחשב בה למאמן הותיק ביותר כיום שישנו בשוק.
בוזגלו מיודד מאוד עם אנשי יפו ואף אימן עבורה את קבוצת החופים בשנתיים האחרונות. גם כאן, הגיע זמנו לקפוץ מדרגה ולאחר עונות מוצלחות עם עמישב, הוא זכאי לקבוצה גדולה יותר.
שחקן עבר - עופר טלקר:
מכבי יפו אוהבת למנות מאמנים שהיו שחקני עבר גדולים. משה אוננה, עופר פביאן ואופיר חיים הם דוגמאות מובהקות לכך ואם קביליו תמשיך לדגול בקו הזה, עופר טלקר מועמד ראוי.
טלקר שעשה עונות יפות עם מכבי הרצליה, הגיע לנס ציונה באמצע העונה, הצליח לייצב אותה ולבסוף גם להשאירה די בקלות בליגה עוד לפני מחזורי הסיום.
ההברקה - איציק ברוך:
ייתכן כי ביפו יבינו סוף סוף כי הגיע הזמן ללכת בקו אחר, לחשוב מעט מחוץ לקופסא ולתת את ההזדמנות למאמנים שעשו עונה טובה דווקא בליגת העל לנוער.
אחד מהם שפנוי כרגע ואף היה על סף סיכום במרמורק הוא איציק ברוך שהעלה את הפועל רמת גן לליגת העל והצליח עם סגל חלש מאוד, להשאיר אותה אשתקד בליגה הבכירה.
ברוך נחשב למאמן שנקשר מאוד לשחקניו ודוגל בקו התקפי למדי, הוא מרוכז נטו בעבודה ולא בעסקנות מסביב ויפו עוד עשוייה להרוויח בגדול מבחירה שכזו.

אל תטעו, ליגה א' דרום הולכת להיות מרתקת העונה יותר מתמיד. מרמורק, קטמון, נס ציונה ואחרות עושות קולות של צמרת ורצון לעלייה כשמכבי יפו כמו כל שנה תהיה גם היא בחבורה הזו אם רק תדע לבחור מאמן נכון וסגל שחקנים אשר רעב להצלחות.
האם דווקא בעונתה החמישית בליגה הזו תצליח יפו סוף סוף להעפיל ללאומית?, ימים יגידו אך כהרגלה היא תמשיך להיות מעניינת כרגיל ואחת הקבוצות המסקרנות בליגה.
תגובות
+ הוסף תגובה