מאת: גיא גולדפרב | 14.05.14 | 01:25
אחרי ההדחה מהפלייאוף רצו בכרמיאל צפת לסיים את בעונה עם תואר. בשבת הם עשו זאת כשזכו במגן ההגינות אחרי 0:5 מוחץ על כפר שלם. באוקטובר תייצג הקבוצה בפעם הרביעית את ישראל במוקדמות אליפות אירופה לחובבים.
"תעשה לי טובה ותברר לי עם איזה הרכב מגיעה כפר שלם", ביקש ממני במהלך השבוע שעבר קפטן כרמיאל צפת אילן סוויסה. עובדה זו רק המחישה כמה בכרמיאל צפת רצו לזכות במגן ההגינות.
אם בפעמים הקודמות ייצגה את ישראל הקבוצה עם הניקוד הגבוה ביותר בטבלת ההגינות של שתי ליגות א', החליטו העונה בהתאחדות לקיים משחק בין הקבוצות שסיימו ראשונות בטבלת ההגינות בכל מחוז.
כרמיאל צפת (שוב) בצפון וכפר שלם הקבוצה ההוגנת בדרום. "אבי לוי (מנהל אגף הליגות החובבניות - ג.ג.) טען שזה לא פייר שאנחנו כל הזמן זוכים", אמר יו"ר כרמיאל צפת ציון טוויטו. לוי שכיבד בנוכחותו את המעמד רק חייך בתגובה.
אגב, אם תהיתם כיצד כרמיאל צפת "גורפת" בכל שנה את התואר, התשובה הגיעה בסיום המשחק.

גם בכפר שלם רצו את התואר הנכסף אך התחושה הייתה שהם ידעו מה תהיה התוצאה הסופית בשל העובדה שהם עלו בהרכב חסר מאד (אפילו המאמן, שוקי סדיס רשם את עצמו כמחליף בטופס המשחק) ועם שוער קבוצת הנוער אושרי אזולאי. איתן אהרון שיחק הפעם כבלם כי "לא היה מישהו אחר", לדבריו של היו"ר אביחי יחיא שהוסיף: "אחרי עונה קשה כזו איך אפשר למנוע משחקן לצאת לחופשה שהוא סגר הרבה זמן מראש?".

בהתאחדות לקחו את המשחק ברצינות כשמי ששובץ לניהול המשחק היה לא אחר מאשר יגאל פריד. כ-50 צופים הוסיפו לאווירה של סוף העונה אם כי ראוי לציין את משטח הגדשא המצוין במגרש בחדרה.

למרות שכרמיאל רצתה יותר התפתח על המגרש משחק קצבי מאד. כבר בדקה השנייה נשלח צ'יקו דננבאום מכפר שלם לרחבה לאחד על אחד מול בשאר דאהר אך השוער הצפוני יצא מצוין ומנע שער בטוח.
אט אט נטלה כרמיאל צפת את היוזמה. בדקה ה-18 שלח סהר דהן כדור לרוחב אך אסף פחימה פספס בשבריר שנייה.
.jpg)
ההססנות של שוער כפר שלם ניכרה היטב . בדקה ה-20 כרמיאל עלתה ליתרון. אלירן עקיבא הגביה לסוויסה (שוב שיחק כחלוץ), זה עצר בחזה, הקפיץ ובעט פנימה, 0:1 לכרמיאל צפת.

כרמיאל המשיכה להחזיק יותר בכדור אך כפר שלם לא טמנה רגלה בצלחת. בדקה ה-25 שלח ראובן שרעבי כדור רוחב אך דננבאום, המחמיצן הראשי של כפר שלם, בעט ממצב נוח מעל השער.

בדקה ה-28 בא שוב לידי ביטוי היתרון של כרמיאל צפת. חן ידען (משחק מצוין) הגביה כדור קרן, אזולאי היסס ביציאה, אייל ברזני נגח פנימה ורץ לחגוג עם המשפחה/חברים ביציע כשהוא קורה בקול: "אמרתי לכם שאבקיע".

עם סדיס עוד קיווה ששחקניו יעשו משהו, הרי כאן הוא כבר הרים ידיים והתיישב בספסל כשהוא משאיר את הצעקות לעמיתו, איציק בוזרגי שלא עשה הנחות לשחקניו ובדקה ה-34 אף התרגז על פחימה וצעק לעברו: "אל תענה לי, אחרת אני מוציא אותך!".

מצד שני, שחקני כרמיאל צפת הורידו את הרגל מן הדוושה ואפשרו לאלה של כפר שלם לקחת את היוזמה אך זו הייתה ללא תכלית.
.jpg)
בדקה ה-44 הזדמנות ענקית לכרמיאל צפת כשסוויסה נגח לשער אך אהרון הוציא מהקו.
אגב, ראוי לציין כי למרות שעל המגרש התנהל משחק גברי וחזק, שמרו שתי הקבוצות על ההגינות (כיאה למעמד) ורק בדקה ה-49 נשלף הצהוב הראשון כלפיו של אלעד סמרה מכפר שלם בשל משחק מסוכן.
.jpg)
פתיחתה של המחצית השנייה הייתה של כפר שלם שלחצה מאד להשיג שער מצמק שיחזיר אותה למשחק אך סדרת הצלות מרהיבה של דאהר וגם הקורה השאירו את התוצאה על כנה.
בדקה ה-64 עצר דאהר כדור שטוח מסוכן של דננבאום. דקה מאוחר יותר שלח צעירי כדור לקורה ובדקה ה-66 שוב התעופף דאהר לבעיטה של דננבאום והדף.

בדקה ה-68 עוד הזדמנות ענקית לכפר שלם כשנאור אלדד ניצב חופשי מול דאהר אך מזווית חדה בעט החוצה.
כאן פחות או יותר נגמר לכפר שלם הכוח וכרמיאל צפת שוב השתלטה על המגרש. בדקה ה-74 אי הבנה בין אהרון לאזולאי, השוער הרחיק לא טוב לעקיבא שמקצה הרחבה בעט פנימה, 0:3.
.jpg)
בדקה ה-80 עוד טעות של אזולאי שתפס כדור שהוחזר אליו בידו מה שזיכה את כרמיאל צפת בבעיטה בלתי ישירה מתוך הרחבה אך זו הסתיימה בלא כלום.

בדקה ה-81 כדור קרו נהדף בקורה, הגיע לברזני שבעט מתוך הרחבה לרשת הגבוהה, 0:4.

בדקה ה-90 פרפר הכדור שוב ברשת של כפר שלם לאחר שהמחליף, דור גולשטיין הגביה למחליף נוסף, ארד אלבז שנגח לרשת אך דגלו של הקוון הונף לפני כן ופריד פסל את השער.

בדקה ה-91 נחתמה תוצאת המשחק. ידען השתלט על כדור בקו מחצית המגרש, דהר מול אזולאי וגלגל פנימה, 0:5 ענק לכרמיאל שקיבלה את הזכות לייצג את ישראל בטורניר המוקדמות שיתקיים באוקטובר בהונגריה.

"לא ישנתי כל הלילה לפני המשחק", הודה סוויסה בסיום, "רציתי מאד את הנסיעה לאירופה. שמח שניצחנו".

אז איך באמת כרמיאל צפת זוכה להיות הקבוצה ההוגנת ביותר? מסתבר כי טוויטו קונס כל שחקן שמקבל צהוב מיותר...
תגובות
+ הוסף תגובה