שפורקין באקסטזה, הוד השרון בגמר המחוז (לירן דורף)
מאת: לירן דורף | 30.04.14 | 10:24
במשחק שהתנהל ברובו במעמד צד אחד, גברה הוד השרון על בקעת הירדן 0:2 והעפילה לגמר מחוז דרום א'. שפורקין וחלויאן כבשו ובשישי הקרוב יארחו את כפר יונה לקרב מרתק.
270 דקות, זו כמות הזמן שבקעת הירדן לא הצליחה להבקיע ולו שער בודד מול הוד השרון במהלך כל שלושת המפגשים ביניהם העונה, היום זה היה קרוב אך גם המצבים הטובים שלה, הגיעו עמוק בתוספת הזמן כשהמשחק כבר היה סגור.
אתמול נראו היטב הבדלי הרמות בין שתי הקבוצות, אם המחצית הראשונה עוד הייתה יחסית שקולה עם יתרון קל למקומיים, 45 הדקות האחרונות לא הותירו שום צל של ספק, להוד השרון מגיע להיות בגמר המחוז והנצחון עשה עמה צדק.
אליאס שמילוביץ'(שמילו) ומופז קורן, אלו שמנהלים ביום יום את בקעת הירדן על שלל מחלקותיה, לא צריכים לצאת מאוכזבים יתר על המידה מהעונה הזו. בסך הכל המטרה בדמוי פלייאוף עליון הושגה ודעיכת הקבוצה בתקופה האחרונה, גרמה לה לסיים במקום החמישי ולקבל למעשה את ההגרלה הקשה ביותר בדמותה של הוד השרון.

מנגד, שחקני הוד השרון מקווים כי עניין המשכורות יסודר סופית בימים הקרובים ובכך יפנה ראש שקט לקראת הישורת האחרונה שעוד עשוייה להסתיים בעליית ליגה.
הוד השרון עלתה בהרכב הצפוי כשניר אייזיק פותח כקשר אחורי על חשבונו של גל יער וג'נשווילי עולה במרכז ההגנה כשליאור אלל נותר על הספסל.

מהעבר השני, הבקעה חסרה את מור זאבי המוצהב ורן דמרי המורחק כשיוני (יואן) סורוקין הפצוע נותר בפתיחה מחוץ ל-11.
על דקות הפתיחה אין הרבה מה לומר. הוד השרון נטלה את היוזמה במרכז השדה אך לא הייתה תכליתית בחלק הקידמי כששתי הקבוצות הרבו לאבד כדורים פעם אחר פעם ובנוסף, החום הכבד ששרר במגרש נווה הדר, לא ממש תרם לקצב המשחק.

האירוע המשמעותי הראשון נרשם בדקה ה-25 כשחיים יוסף האורח קיבל כדור עומק משהינו ונדחף קלות מאחור ע"י אייזיק, שחקני הבקעה טענו בתוקף לפנדל אך השופט נתי דותן סימן בצדק להמשיך.

נועם שוהם מאמן הוד השרון לא אהב את מה שראה על כר הדשא וכהרגלו בקודש זיעזע את שחקניו כשערך בדקה ה-30 חילוף כפול כשפוס ואייזיק שלא הצליחו להיכנס טוב למשחק, הוחלפו באיתי מנחם וגל יער.
השינוי למרות הדקה המוקדמת והמפתיעה, גרם לשיפור במשחקה של הוד השרון, בעיקר בנושא הנעת הכדור אך בדקה ה-37 היא כמעט ספגה כששהינו הוציא פס רוחב לעידן גמליאל שהטעה את שומרו ומ- 17 מטרים בעט כדור מסובב שחמק מעט מעל החיבורים.

למחצית השנייה הופיעה רק קבוצה אחת וזו הוד השרון שעשתה במגרש כל העולה על רוחה כשמנגד הבקעה יורדת למגננה לא ברורה, משחקת נמוך מאוד עם עשרה שחקנים ופשוט מחכה משום מה לספוג את הגול.
מסכת ההחמצות החלה בדקה ה-53 כשהלל הרים כדור קשתי לעברו של איתי מנחם שמחמישה מטרים נגח מעל המשקוף.

שש דקות חלפו והפעם היה זה תורו של יקיר חלויאן לטווח מ-19 מטרים כדור חזק אך צחי שרון היה במקום והצליח לקלוט.
הלחץ נמשך כשהבקעה מסתגרת מאחור ומחפשת בכדורים ארוכים את תומר עיוואן שנותר בודד וגלמוד בחוד ההתקפה. בדקה ה-62 היה זה תורו של איתי אוחיון לבעוט משבעה מטרים בסיבוב אך שרון ביום טוב, הצליח להדוף לקרן.

ריח השער היה חזק באוויר ובדקה ה-66 הוא גם כמעט הגיע כשאיתי מנחם בעט חזק בסיבוב משמונה מטרים אך גם הפעם שרון היה במקום והבקעה עדיין בחיים.
חמש דקות לאחר מכן וכמעט הבקעה הצליחה לעקוץ כשג'נשווילי החזיר אחורנית בראשו כדור רע מאוד למנקר, עידן גמליאל אמר תודה, חטף אף בעט מ-14 מטרים חלש מדי ושוער הוד השרון קלט ללא קושי.

בדקה ה-75 נפצע הברומטר של הבקעה במרכז המגרש ישראל גורן ולא יכל להמשיך, העונש הגיע במיידי כשבחלוף 90 שניות איתי מנחם הכניס כדור עומק לאוחיון ששבר את קו הנבדל,התקדם וכשהגיע מול שרון הוכשל בבירור מאחור ע"י מורן קצר.

לשופט נתי דותן לא הייתה ברירה והוא סימן בצדק על הנקודה הלבנה והוציא את הכרטיס האדום לקצר שאמנם לא היה אחרון בקו ההגנה אך מנע בבירור מצב וודאי לכיבוש והתקנון לא מותיר כאן ברירה אחרת.

אל הכדור ניגש גארי שפורקין אך בעוד הוא רץ לכדור, החל שוער הבקעה צחי שרון לצרוח, "אני הודף את זה" ובעיטתו של הקשר הייתה חזקה אך יחסית למרכז השער, שרון אכן הצליח להדוף אך הכדור ניתז מירכו היישר בחזרה לעברו של שפורקין שמחמישה מטרים לא התקשה לגלגל פנימה מול שער חשוף,
0:1 מוצדק להוד השרון.
.jpg)

רק כאן החלה הבקעה לתקוף ללא פחד את הוד השרון ואף גילתה לא מעט בקיעים בחלק האחורי. בדקה ה-87 היא גם הגיעה למצב מצויין כשגמליאל הרים כדור חופשי מאגף שמאל וסורוקין התרומם מעל כולם אך מחמישה מטרים, חופשי לגמרי, נגח מעל המשקוף.

דקה חלפה והעונש הגיע כשיקיר חלויאן התנהל עם הכדור באגף שמאל וספק הרים ספק בעט מ-26 מטרים, אוחיון ריחף לעבר הכדור, לא הצליח לגעת בו אך בילבל את שרון ומשם הדרך לרשת הייתה קצרה, שחקני הבקעה עוד טענו לנבדל שלא היה והוד השרון ב
0:2 כשחלויאן המצטיין במשחק ללא קשר לשער, זוכה לדובדבן שעל הקצפת.


נתי דותן הוסיף משום מה לא פחות מ-7 דקות תוספת זמן( על מה ולמה?) שבמהלכן הצליחה הבקעה להגיע לשני מצבים מצויינים שחשפו דלילות במרכז ההגנה של המקומיים אך סורוקין בעט החוצה ואילו השחר בעט לגופו של מנקר.

בסיום 0:2 להוד השרון שתנסה בשישי הקרוב לגבור בגמר המחוז על כפר יונה שהדיחה את קריית אונו.
שפט היטב (למרות תוספת הזמן המוגזמת) נתי דותן בעזרת הקוונים צביה מלכה ורועי רפאל לעיני 100 צופים בנווה הדר.
גארי שפורקין כובש השער הראשון אמר בסיום: "היה משחק קשה מאוד מול קבוצה שבאה לצופף בחלק האחורי, שמח שהצלחנו להתגבר על מכשול לא פשוט והפנים קדימה לכפר יונה, יש עוד דרך ארוכה עד למטרה".
הוד השרון: מנקר 6, כהן 6, בונקר 6, ג'נשווילי 6, צרפתי 6, אייזיק(יער, אלל), הלל 6, חלויאן 7(חלף), שפורקין 6(ווינשטיין), פוס(מנחם 6), אוחיון 6.
בקעה: שרון 6, שמש 5, כהן 5, מחפוד 5, קצר(הורחק), גורן 5.5(סורוקין), רמלר 5, חיים יוסף 5, שהינו 5.5(השחר), גמליאל 5.5, עייואן 5.

תגובות
+ הוסף תגובה