מאת: ולדי מויסייב | 19.04.14 | 12:01
מה שכבר היה ברור לפני שבועיים קיבל אתמול (שישי) גושפנקה סופית: קריית גת חזרה אחרי עשור לליגה השנייה בישראל. בלי טובות של אף אחד כשהיא תלויה רק בעצמם ניצחו שחקניו של ליאור זדה את בת ים 1:3 וסגרו את הסיפור. החגיגות הרשמיות: בשבוע הבא.
זהו חברים, מה שהחל בקיץ כפרויקט שנראה אז ענק של שלושה משוגעים (מיכה יפרח, אורן יצחקוב ושמעון אמסלם) הסתיים אתמול רשמית כשעירוני (מכבי, כפי שהאוהדים ממשיכים לכנותה) קריית גת עשתה את מה שציפו ממנה והשלימה את העלייה ללאומית אחרי עשור של דשדוש בליגה א'.
אם תשאלו כל אוהד קריית גתי, גורל העלייה נקבע כבר לפני שבועיים, בניצחון על מרמורק אבל בקבוצה שידרו כל הזמן את המנטרה: "זה לא נגמר עד שזה לא נגמר".
כ-1,000 צופים, רובם מקריית גת מן הסתם הגיעו לאצטדיון הבת ימי כדי לחזות בהיסטוריה בהתהוותה. הם גם המציאו שיר מאד מיוחד: "הוווווו תכניסו טוב לראש, יום שישי ערוץ חמש בשעה שלוש". הכוונה כמובן למשחקי הליגה הלאומית המשודרים בד"כ בשעה הזו בערוץ...

קריית גת חסרה את גיא עובדיה, ארנון טמיר וראובן עובד הפצועים ואת קובי נחמיאס המוצהב. מולה התייצבה בת ים שחסרה אף היא שחקן משמעותי, הבלם אסף ברזילי המורחק.
מעשית בת ים סיימה את העונה למרות הסיכוי לגנוב את המקום החמישי. מבחינת הבת ימים המטרה שהוצבה בתחילת העונה – הישארות בליגה, הושגה. איך אמר השבוע המאמן, משה טליאס: "כל מה שנשיג מעכשיו, זה בונוס". הוא ידע שקריית גת לא מחלקת העונה בונוסים לאף אחד...

החום הכבד השפיע מאד על שתי הקבוצות שהתקשו להיכנס לקצב משחק. כבר בפתיחה ניסה גורמזנו בעיטה מרחוק, אך שוער בת ים דין ססו הדף לקרן.
לאחר מספר דקות זכתה בת ים בבעיטה חופשית מ-18 מטר אותה בעט זיו קבדה מעל השער.
השמועה על היתרון המוקדם של שעריים כבר עשתה לה כנפיים והגיעה ליציע שכבר החל את החגיגות. בדקה ה-24 היו לו את החגיגות שלו. אוהד אדלשטיין קיבל כדור עומק, סיבסב את השומר שלו, עבדאללה שעבן, נכנס לרחבה, הסתובב והוציא רוחב לגל פורת שבעט מקרוב פנימה, 1:0 שהרים את היציע לשמיים. את העלייה הזו כבר אף אחד לא ייקח מהם.

שש דקות מאוחר יותר, בדקה ה-30, שלח קוז'וק עדור אלכסוני לגורמזנו שמול ססו לא התבלבל וכבש את השני של קריית גת, 2:0 .

בדקה ה-33 חזרה בת ים משום מקום למשחק לאחר נגיעת יד של מאור זוהר ברחבה. השופט הורה על הנקודה הלבנה ויוסי פליקר הפך את הפנדל לשער מצמק.

קריית גת רצתה לגמור את המשחק עוד לפני המחצית. בדקה ה-42 שלח פורת כדור גאוני לשלומי משה שבעט מ-16 מטר, ססו הדף מצוין, הכדור חזר לפורת שהרים לרחבה, גורמזנו נגח ,אך הכדור עבר סמוך לשער.

במחצית השנייה הפך החום לשחקן מרכזי במשחק. שתי הקבוצות התקשו להגיע למצבי הבקעה וניסו בעיקר דרך הגבהות לרחבה.
בדקה ה-70 הגיעה ההזדמנות הראשונה של קריית גת במחצית השנייה כאשר אדלשטיין פרץ באגף השמאלי, הגביה לרחבה אך שלומי משה נגח מעשרה מטרים מעל השער.

בדקה ה-82 נרשמו דפיקות לב אצל הקריית גתים כשקבדה ניסה לכבוש בבעיטה חופשית על סף הרחבה אך סחט הצלה נפלאה של רוזנקוביץ' שמנע למעשה שוויון.

בדקה ה-85 נחתמה התוצאה. אדלשטיין חדר לרחבה, הוכשל אך השופט נתן יתרון והחלוץ הספיק לשחרר כדור רוחב שהגיע למחליף, עומר מולאי (שאגב, חגג יום הולדת אתמול) שמול ססו סגר עניין, 1:3 לקריית גת.

שריקת הסיום נתנה את האות לחגיגות גדולות על כר הדשא שנמשכו גם מחוץ למגרש. בכל מקרה ההפנינג האמיתי מתוכנן רק למחזור הנעילה אז תארח קריית גת את עמישב פ"ת.
דובר מכבי קריית גת – כפיר סויסה: "ברוך השם השלמנו את המשימה. ההרגשה נפלאה, שמחה גדולה. מיכה, אורן ושמעון באו לעשות טוב וזה הזמן שלהם ליהנות אחרי לחץ של עונה שלמה. הקהל שלנו הוכיח לאורך כל העונה שהם ראויים לקבוצה בליגה גבוהה יותר וכל הכבוד לליאור והצוות ששמרו את השחקנים מפוקסים לאורך כל הדרך".
נייבש את הבגדים מהשמפניות ונתחיל לעבוד על העונה הבאה. אפשר לומר שמכבי קריית גת חזרה היום למקומה הטבעי ונדאג שהיא תתקע יתד בקדמת הבמה של הכדורגל ולא תהיה אפיזודה חולפת״.
מאמן מכבי קריית גת – ליאור זדה: "המשחק עצמו היה העניין הפחות חשוב ועיקרי היום. החשוב היה לגמור את הסיפור. היו לנו את החודשיים הכי מהנים בחיים שלי מבחינת כדורגל. החבר'ה באו ל"מאני טיים" כמו גדולים. אין מאושר ממני היום. אני מאושר בשביל ההנהלה, האוהדים השחקנים והמועדון".
קפטן מכבי קריית גת – דור אלקבץ: "עונה קשה ומתישה, עם עליות וירידות. הרבה יותר עליות כמובן. היה פשוט כיף. אנחנו חבורה של גברים, עשינו עונה פנטסטית והחזרנו את הכדורגל בעיר הזאת להיכן שהוא צריכה להיות. משם הפנים הם רק קדימה!".
*כתבה נוספת על המשחק מאחורי הקלעים תועלה בהמשך.
תגובות
+ הוסף תגובה