מעבדות לחירות? מה עובר על מכבי יפו?

מקום רביעי עם 13 נקודות הפרש מקרית גת, פילוג עצום בקהל וחבורת שחקנים מוכשרת אך לא מחוייבת. איך הפכה מכבי יפו לעוד סתם קבוצה בליגה והאם מתישהו יגיע השינוי המיוחל?

סיפורה של מכבי "קביליו" יפו יתחיל דווקא ב 24.4.2009. מה מיוחד בתאריך הנ"ל? נורא פשוט, קרוב ל 10000 צופים מילאו את בלומפילד כדי לחזות במשחק העלייה של הקבוצה בליגה ג' נגד בית דגן.

מהסגל ההוא לא נותר ולו שריד אחד. גבי בורשטיין השוער עוד הספיק לעמוד ביפו על הקווים וכמובן להיות כמו כל שאר המאמנים שעברו ביפו, מפוטר. אביבי זוהר פרש, יוסי אבוקסיס הפך למאמן בליגת העל, דודו ביטון מסתפק בלקרוע רשתות בליגה ב' וכפיר אגסי? הוא בכלל החליף את לירון בסיס בתור החבר החדש של אייל גולן.
 
10000 צופים הגיעו אז, מתוכם ובחלוף חמש שנים, נותרו ביציע באיזור ה- 350 קבועים שלא מוותרים ובאים לתמוך כל שבוע בקבוצה. באים ושנה אחר שנה חווים בצורה כזו או אחרת אכזבה מרה.
 
הפספוס של קביליו לא התרחש העונה אלא דווקא אשתקד. הקבוצה שפיטרה את אוננה סמלה הבלתי מעורער, מינתה דאז את ליאור זדה שהוציא אותה מבור התחתית לריצה מטורפת שהסתיימה באי עלייה ללאומית רק בגלל הפרש שערים נחות מול הפועל קטמון.

קרגולה, היחיד שמספק את הסחורה על בסיס קבוע (לירן דורף)
ליפו הייתה אשתקד קבוצה מאוד מוגבלת מבחינת סגל. מספיק לראות איפה כל אותם שחקנים היום כדי להבין איזו עונה ענקית היא עשתה בעונה שחלפה.
 
השוער רון למל עשה עונה בינונית למדי בבת ים עד שנפצע. יניב סבג ויניב עמיאל? שותפים מלאים לכשלון של עירוני מודיעין בליגה ב'. סוהייב פריג' לא מפסיק להיפצע, יניב דוד ירד לליגה ב', חווה עונה לא טובה, עמוסת פציעות ואף שוקל פרישה. נוי וויצמן עם גול בודד בהפועל אזור, יוני תורג'מן פרש ומשה ביטון? נעלם כלא היה.
 
למרות טענות האוהדים על בנייה לקוייה, ליפו היה העונה את הסגל השני בטיבו בליגה על הנייר. עומר פרץ העלה כמעט במו רגליו דאז את הפועל הרצליה ללאומית ואף שיחק בליגת העל עם נתניה, גיל קין ירד לראשונה בחייו לליגה א' לאחר עונות טובות בהכח. הרביעייה הכפר סבאית, אסף רז, עלי מחאג'נה, רועי הררי ומאיר דרעי כמעט עלתה ללאומית אשתקד, יוסי פליקר קרע רשתות בבת ים ואלון רבינוביץ' נתן עונה טובה מאוד בטבריה.

פרץ, הפציעות הכריעו אותו (לירן דורף)
קצת לאחר פתיחת העונה גם הגיעו רוסלן ברסקי, גיא שוסט שחזר לאחר ששוחרר ואורי קרגולה, כל אלו הצטרפו לשלד שנותר מאשתקד כגון מאור מרציאנו שהיה המגן השמאלי הבולט בליגה, סולי צמח, כהן צדק וחן מלכה כדי להשלים סגל שבקלות היה צריך להתמודד על עלייה.
 
חוסר המזל הגיע מהר מאוד. עומר פרץ נפצע שוב ושוב, כמוהו גם רועי הררי ואילו עלי מחאג'נה, אולי הבלם הטוב בליגה אשתקד, הראה יכולת חלשה מאוד עם גרימת פנדלים ללא הפסקה, פליקר שבת מהבקעה, צמח ירד במעט ביציבות שכל כך אופיינית לו ושום דבר פשוט לא התחבר.
 
גם הקהל איבד סבלנות מוקדם מהצפוי כשבאחד מהמשחקים הראשונים העונה, נוצחה קביליו בביתה והשחקנים זכו לבוז אדיר. כשגיל קין הגיע למחוא להם כפיים, להתנצל ולהבטיח כי הם יתקנו להבא, הוא קיבל בתמורה יריקות וקללות וכך הבין סופית לאיזה סיר לחץ רותח הגיע.
 
יפו שתמיד נחשבה לקבוצת סיבוב ראשון חלשה, לא הצליחה לצאת מהסחרור וכהרגלה כמו מדי שנה, החליפה מאמן באמצע העונה כשאופיר חיים הגיע במקומו של זדה.
 
חיים הבין את המגבלות, עבר לשיטת היהלום והקבוצה החלה לרוץ תוך כדי מיצוי הפוטנציאל שטמון בה ולהגיע עד מרחק יריקה משתי המוליכות מרמורק וקרית גת. בנוסף צירף חיים שני שחקנים שהיו אמורים לעשות את ההבדל, גיא אבן וטל שמעיה.
 
האוהדים פינטזו מחדש על עלייה אפשרית ללאומית אך אז הגיע המשחק מול קרית גת, קביליו שוב כשלה ברגע האמת ומשם התרסקה מנטלית כשאופיר חיים עוד עובר בפאניקה לשיטה מוזרה של חמישיית קשרים שאף אחד מהם לא יכול לשחק בכנפיים ובכך מוטט את יפו עוד יותר.

אוהדי יפו, עוד שנה של אכזבות (לירן דורף)
בכלל, המאזן של יפו מול "הגדולות" פשוט מזעזע. למעט נצחון בקרית גת(עוד בתקופת זדה), הפסידה יפו פעמיים למרמורק, לא ניצחה את אזור ולמעשה המאזן שלה מול שלושת אלו שמעליה עומד על 4 נקודות מ 18 אפשריות ועם זה רבותיי, בלתי אפשרי לעלות ליגה.
 
גם לאוהדים נגמרה הסבלנות, בגרופ הפייסבוק של הקבוצה(שכבר נסגר) החל עימות חריף שהראה בדיוק עד כמה הקהל מפולג, חלק רוצים הנהלה שונה, אחרים תומכים במה שיש והיו אף כאלה שמייאוש קראו לפירוק יפו מחדש והעברתה לידיים פרטיות לגמרי, מה שיסיר אותה מהטייטל, קבוצת אוהדים.
 
אילן אלפסי, אלי קאליש, יניב כהן ואחרים, עשו ליפו רק דברים טובים במשך השנים האחרונות, הם הוציאו כסף מכיסם הפרטי וזה לא דבר מובן מאליו אך לאור התוצאות הם כנראה טעו איפשהו בדרך. 
 
בלי קשר, רמת הציפיות מקביליו הייתה ונותרה מוגזמת לכל הדעות כשלקרית גת יש תקציב כפול ממנה ואילו אחרות כמו אזור, שעריים, כפר קאסם וכ'ו, לא נופלות ממנה בהרבה.
 
יפו גם נפלה בשני שחקני הרכש שהגיעו באמצע העונה והיו אמורים לתת את הערך המוסף. טל שמעיה הגיע בקול תרועה רמה לאחר שנים בליגה הלאומית ותרם עד כה שער בודד וגם הוא בפנדל. גיא אבן עבר שלא באשמתו לתפקיד אחורי יותר ולכן גם תפוקתו לא מורגשת.

שמעיה, גול בודד וגם הוא בפנדל (לירן דורף)
וכך, בעוד קרית גת השתדרגה עם קוז'וק ואדלשטיין, מרמורק עם מוטי מלכה ואפילו אזור עם אורי זוזוט, נותרה יפו ללא האקס פקטור שהיה אמור לעשות את ההבדל.
 
יפו ואנשיה עסוקים בכל דבר אפשרי חוץ מנטו כדורגל, הם מתעקשים על שופטים בכירים, מפעילים לחץ על האיגוד ובתמורה מקבלים (ורק הם) את דניאל בר נתן כדי לחלץ תיקו מאזור, את רפעת אלחמולה כדי להיות מושפלים בבית מול נס ציונה ואת אורן סימיניאן על מנת להפסיד למרמורק, אז חברים יקרים, השופטים לא היו ולא יהיו הבעיה שלכם בעונה הזו, הגיע הזמן להתעורר למציאות הכואבת.
 
קביליו תגיע כהרגלה לפלייאוף ובאופן לא מפתיע כנראה תודח ע"י הכבשה השחורה שלה, הפועל אזור. מה יהיה גורלה בהמשך? קשה לדעת אך אם לא ישתנה משהו בחשיבה הכללית שלה היא תעביר עוד הרבה שנים בלהיות הלוזרית הנצחית של ליגה א', השאלה היחידה שנותרה פתוחה היא רק מתי יתפרץ הייאוש הסופי אצל 350 הנאמנים ביציע שנותרו מאותם 10000 שהגיעו אי שם ב 2009 לבלומפילד, ימים יגידו.
 


 

תגובות

+ הוסף תגובה
1
צודק
(יפואי: 18:27 15-04-2014)
עם כל הצער והקושי לקרוא כל מילה בסלע. צודק הכתב. חיפשתי טעות ולא מצאתי.
2
כתבה נכונה
(חולה יפו: 18:29 15-04-2014)
עצוב. יפו 2014 עם 350 צופים בקושי. עצוב אבל נכון. הכתב צדק בהכל אבל חסך ביקורת מההנהלה שלא מצליחה בתקציב טוב וכקבוצה במרכז הארץ להביא שחקנים מעל הליגה. הדובר עמיקם יגיד אין כסף. אין, אז תפנו את המקום
3
כנס דורף
(אחד שמכיר טוב: 18:30 15-04-2014)
תתכונן לקללות לבכיינות ולקיטורים. אבל תדע שכל מילה בסלע
4
כנסו בכיינים
(אזוריה: 18:33 15-04-2014)
האמת ורק האמת. יפו זה בלון שמנופח סתם. בוא נחשוב: כפר קאסם. מרמורק שעריים קרית גת קבוצות מושכות קהל הרבה יותר. למען האמת באזור באילת ולפעמים אפילו בקרית מלאכי מביאים כמות דומה אבל הם ללא דובר שעושה רעש והורס את הקבוצה. האמת שאתם כבר פאסה
5
כנסו יפו
(אני: 18:34 15-04-2014)
מה עכשיו? שופטים? עיתונאים? התאחדות? סוסו? לוד? זדה? תבינו שאתם כבר היסטוריה רקובה שלא מעניינת.
6
האמת על יפו
(קטמוני: 18:36 15-04-2014)
עד לפני שנתיים חיבבנו את המועדון הנחמד. אבל הגיע הזמן לומר את האמת. הדובר המהולל גורם לכם רק נזק ובגללו אתם שנואים ממטולה ועד אילת.
7
לצערי הכתב צודק
(ליאור שקד: 18:38 15-04-2014)
בכל מילה ומילה. ברגע שהנהלה מצחיקה נותנת יד לשיחרור מאיר דרעי שחקן בית אז זאת התוצאה
8
המשך
(ליאור שקד: 18:38 15-04-2014)
הנהלה בבקשה הביתה. האולטראס חסר. בגלל כבוד ואגו.
9
הנהלה
(הרצל קביליו: 18:39 15-04-2014)
מתחנן אליכם. אריה אלעזר ושמואל ועמיקם מתחנן מתחנן לכו. בכל מקום שנכשלים הולכים. לכו
10
הבה נביט במראה אל נפחד מהאמת
(שמעון כהן-רמת השרון: 18:47 15-04-2014)
ואם בכל זאת יקרה הבלתי צפוי ונעלה דרך הפלייאוף, זה יהיה הישג פנומנלי וגם אז עלינו להביט במראה ולעשות חשבון נפש היכן טעינו. במרבית המשחקים לא התעלינו ויצאנו מרוטי נוצות ועם גב שפוף . יש לקוות שבהנהלה ערים ומודעים למציאות
11
אכזבה
(חולה יפו: 18:56 15-04-2014)
עונה רעה ומאכזבת. חוץ מהמשחק בקרית גת ובבאר שבע לא היה משחק אחד מהנה מהיר וטוב. זה האמת. חבל
12
תרשמו
(האמת: 18:59 15-04-2014)
המשחק נגד אזור בפלייאוף יהיה המשחק האחרון של מכבי קביליו יפו בהיסטוריה.
13
אולי מעבר למחוז צפון זה הפיתרון
14
תתרחקו מהמועדון
(שחקן בקבוצה: 19:06 15-04-2014)
בסוף העונה אספר הכל. שסוגרים עם שחקנים ואז מקבלים פחות כסף שמשקרים לך בפנים שמתאמנים במגרש שהורס את הבריאות שההנהלה מלחיצה את הקבוצה. והאמת שהעונה נגמרה ברגע שליאור הלך. לא הבינו מה יש להם ביד. החדר הלבשה התמוטט באותו הרגע שאופיר ועוזרו הליצן הגיעו
15
תגידו:
(אמיליו: 19:09 15-04-2014)
את מי לעזאזל מעניינת מכבי קבילים יפו?????את מי?כל יום כתבה... תשאירו אותם עם עצמם הם לבד יתפרקו. גם ככה האוהדים שלהם יוצאים לפנסיה תרתי משמע
16
חובה לבדוק
(קובי: 19:14 15-04-2014)
למה פליקר וחגי יצחק מפציצים ואצלנו מתרסקים. למה בביתך כפס פורחים ואצלנו כלום ולמה אנחנו סיר לחץ כזה
17
שמנו עליכם קללה ישחורים
(חמימו מכפר יונה: 19:19 15-04-2014)
אחרי שהורדתם אותנו ליגנ הלכנו לרבנים קיללנו אותכם אתם תקועים בליגה א עד שנעלה לא נשכח ולא נסלח
18
יפו לא נשכח ולא נסלח
(כפר יונה: 19:19 15-04-2014)
19
אף שחקן (חוץ מקרגולה שהוא כבר לקראת פרישה)בכיר לא בא בשביל מאה גרם גרעינים הם רוצים לנסות לפגוע בכל השחקנים ושיהיו בזול.אם הם יביאו חמישה בכירים ב10-15 אלף כמו כל הקבוצות שעולות ליגה גם הם יעלו..ועוד משהו יש בתוכם בהנהלה הרבה עקרבים צריך לנקות
20
והתקדם לליגה הלאומית? הכי קל לכתוב שלילי על הכל אבל יש גם שחקנים שהתקדמו.
21
נרדוף אותכם לעד
(קריית גתי: 20:15 15-04-2014)
אבי יקר יניב כהן חברי הנהלה עם עבר מפוקפק זה מה שיש לכם להציג. והניצחון שלכם עלינו אל תתגאו בו הניצחון הזה הושג דרך שני שערים עצמים שלנו ובנוסף לזה שמי שעמד אצלכם על הקווים היה ליאור זדה. קבוצה שמביאה 350 אוהדים למשחק בית לא ראוייה לליגה הלאומית.
22
אין כמו יפו
(יפואי: 20:38 15-04-2014)
איפה זה בכלל כפר יונה
23
מאחגנה
(כ"ס: 21:55 15-04-2014)
מאחגנה ללא שיק בלם טוב וזה הכל שיק עשה אותו לבלם הכי טוב בליגה תחזור לכ"ס שם תיהיה גדול תוותר על הכסף כדי לחזור להיות שחקן מוביל!!!!!!!!!!!!!
24
ולא נכנסים כמו אצלכם חינם..
25
לגד
(קריית גתי: 22:10 15-04-2014)
תשאל את כפר קאסם ואת נס ציונה אם אנחנו נכנסים בחינם. אתם קבוצה עלובה והפירוק שלכם קרוב מתמיד תנו תקבוצה לקובי סויסה חח
26
יפו חשובה לכדורגל כנסו .
(הענק הירוק מכפר סבא : 22:14 15-04-2014)
מכבי יפו זו קבוצה עם מסורת אוהדים שחקנים ונשמה . אני מחזיק להם אצבעות שיחזרו לקדמת הבמה . שילמדו מהפועל כםר סבא . יפו חשובה יותר מרמת השרון , רעננה , עכו ועוד . חג שמח .
27
מה זה סתם קבוצה
(אבי: 22:43 15-04-2014)
תמיד יפו היו סתם קבוצה מי סופר אותם בכלל את מי הם מענינים
28
יפו היא לא עיירה טעונת טיפוח של ערסים ובאבות...
29
רק דוד קרמו יכול לחלץ את העגלה מהבוץ.
(הלהיט הבא ביפו: 23:00 15-04-2014)
תנו לדוד קרמו את העגלה של יפו ותראו איך יפו צועדת בביטחה לליגה א
30
בארץ שיכול להסיר את הקללה ולהצעיד את מכבי יפו לליגה א זה דוד קרמו מאמן ענק טקטיקן מעולה סטייל סוזה הדוגל בשיטת היהלום.
31
להצעיד את יפו לליגה א?
(גד: 23:24 15-04-2014)
חשבתי שאנחנו נמצאים כבר שם..
32
כפר יונה הקללה היא עליכם!
(דניאל: 23:28 15-04-2014)
אתם נשארים בליגה ב ולא חוזרים לליגה א...
33
לגד אוהד יפו
(קריית גתי: 01:55 16-04-2014)
נכון אתה צודק אתם לא עיירה טעונת טיפוח של ערסים אבל זה מצחיק הגמל לא רואה את הדבשת שלו בנתיים למי שפוצצו רכבים זה לאחד מחברי ההנהלה שלכם. אצלנו בהנהלה כולם פועלים לפי חוק ויכולים להיכנס לרכב בלי חשש שהרכב יתפוצץ.
34
אתם קיבלתם קללה על הראש
(לדניאל 32: 10:16 16-04-2014)
גם מסי וניימר לא יעזרו לכם עד שלא נחזור לא תעלו ליגה
35
למספר 6
(אוהד יפו: 10:37 16-04-2014)
כמה שאתה צודק אבל זה מה שיש
36
דף הפייסבוק ועוד..
(אחד שיודע: 11:02 16-04-2014)
דף הפייסבוק השייך ל"11 הנסיכים" נסגר עקב הפיכתו עיי 2 עבריינים לדף מגעיל.בעקבות צירופם לדף,נדחו פעולות צדקה לילדים נזקקים (העמותות שייכו אותם לארגון,עשו עליהם חיפוש "בגוגל" וניתקו קשר!). לכל שאר הנושאים בטור,יש תשובות! זה תלוי את מי שואלים. חג שמח!
37
ליגה א' - ליגה של מכירות ובטים
(יפואי בדם: 16:33 16-04-2014)
עוד לא קלטתם - הכל מסחרה ליגה מצחינה רקובה - כפופה למפעילי בטים - ליגת עבריינים - כולם סתם
38
שונא יפו
(שונא יפו: 19:52 17-04-2014)
קבוצה שמנוהלת על ידי אוהדים קוקסינלים שלא יודעים להעריך אף אחד זה כנראה מה שמגיע להם, אוהדים שחושבים שכל משחק יפו תנצח 4-0 ותעשה בית ספר לליגה ותעלה בהליכה, בקיצור אוהדים זבלות.
39
ועל זה משום מה אף אחד לא מדבר. היינו פסיעה מלאומית באותו הערב ואף הובלנו 1:0 לפני המחצית. ואז השחקנים קבלו ביקור בחדר ההלבשה שכלכך השפיע עליהם שלמרות ששיחקו מול 10 שחקנים וללא שוער הם הפסידו!!! עליה ללאומית זה זה טיול של אחר הצהריים אלא מאבק מתמשך.

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?