מאת: ולדי מויסייב | 12.04.14 | 14:56
גם כפר קאסם לא הצליחה לעצור את החבורה הדוהרת של ליאור זדה. צמד ה"אסים", גורמזנו ואדלשטיין כבשו כששער מצמק של הצעיר מחמוד יאסים סרסור לא הספיק. מרמורק ניצחה ובבת ים כבר חוככים ידיים בהנאה על ההכנסה הצפויה בשבוע הבא.
עוד צעד אחד קטן. זה מה שזקוקה לו קריית גת כדי להשלים את המשימה שהוצבה בפניה בתחילת העונה: להעפיל לליגה הלאומית.
אתמול (שישי) פגשו שחקניו של ליאור זדה עוד משוכה גבוהה בדמותה של כפר קאסם שחלום הפלייאוף העליון עדיין חי עבורה כשהעפילה בשבוע שעבר למקום החמישי וקיבלה את הבשורות לפני המשחק על ההפסד של עמישב.
קריית גת ידעה שניצחון שלה והפסד של מרמורק,יחד עם איבוד נק' של אזור והיא תוכל לחגוג את העלייה כבר אתמול. אזור אמנם הפסידה אך מרמורק ניצחה את יפו והחגיגות ידחו לשבוע הבא למשחק החוץ הבא בבת ים.
זדה פתח עם גל פורת על חשבונו של גיא עובדיה (פצוע) ואילו מנגד, ויקטור גניש נאלץ להסתדר ללא הסקורר שלו, רוביל סרסור (פצוע).

קצת אחרי שהגיעו שתי הקבוצות למגרש, ניגש קפטן כפר קאסם, נור סרסור, והגיש צלחת עם בקלאוות ליו"ר ק.גת, אורן יצחקוב.
לפני תחילת המשחק העניק יו"ר כפר קאסם, חאלד דאוד, פרחים ליו"ר ק.גת, מיכה יפרח שאחרי ההתאספות במרכז המגרש לפני המשחק מסר אותם לקפטן דור אלקבץ שהשליכם לעבר האוהדים.

לאחר דקות מהוססות מצד שתי הקבוצות הייתה זו קריית גת שהשתחררה ראשונה. בדקה העשירית קרן של גל פורת מצאה ברחבה את נדב כידר שהחטיא. בהמשך, הבחין רן קוז'וק בשוער כפר קאסם, מג'די חלאילה עומד מחוץ לשערו וניסה להפתיע בבעיטה ארוכה מ-50 מטרים, אך השוער הספיק לחזור לשער ולקלוט.

בדקה ה-30 נור סרסור ניסה בעיטה מ-25 מטר שחלפה ליד השער. אז הגיעה הדקה ה-32 אותה כ"כ אוהדים בקריית גת (שער הניצחון על מרמורק הובקע בדיוק באותה הדקה...).
אדלשטיין קיבל מסירה לאגף השמאלי, פרץ והכניס כדור לרחבה שהגיע לגורמזנו וזה דחק מקרוב פנימה, 0:1 לקריית גת ו-250 האוהדים שהגיעו עד לוינטר קפצו מאושר.

כפר קאסם לא ויתרה ובדקה ה-34 קיבל חי אטיאס מסירה מאסי בוזגלו, בעט מ-20 מטר אל גם הפעם הכדור עבר ליד השער.
על סף המחצית הגביה קוז'וק לרחבה, גורמזנו נגח מקרוב וסחט הצלה מדהימה של חלאילה מהקו. 0:1 לאורחים בסיומה של מחצית תוססת.

את הדקות הראשונות של המחצית השנייה פתחו המארחים חזק על מנת להשוות אך ההזדמנות הראשונה הייתה של קריית גת. בדקה ה-48 פרץ גל פורת באגף השמאלי, הוציא רוחב לאדלשטיין שבעט מקרוב אך חלאיילה הוכיח שוב מדוע הוא בין השוערים הטובים בלגיה כשהדף.
הזדמנות רדפה הזדמנות בדקה ה-55 כדור חופשי של פורת הגיע לעומרי כהן אך הנגיחה שלו עברה ליד הקורה. דקה עברה ואסי בוזגלו תעתע בהגנת קריית גת, בעט ושוב לא למסגרת. עוד שתי דקות עברו ובעיטה של אדלשטיין מ-16 מטר נהדפה היטב ע"י חלאיילה.

בדקה ה-68 חיכה אותו שוער קריית גת, דורון רוזנקוביץ' כשהציל נפלא נגיחה של מוחמד סרסור (אבו לאפי) לאחר הרמה של סוהייב פריג'.

בדקה ה-72 שוב החטיא אבו לאפי נגיחה ממצב דומה ובדקה ה-75 זה נגמר. אדלשטיין היתל בהגנת כפר קאסם וכ-16 מטר בעט פנימה, 0:2 ורץ לחגוג עם סלטה ליד הקהל השמח.

קריית גת חיפשה לנעוץ את המסמר האחרון ובדקה ה-80 הגביה מאור זוהר לרחבה, וינון ברדה נגח אך שוב חלאיילה הי במקום וקלט.
דקה עברה והמחליף של קריית גת, לירן מואס פרץ באגף הימני, הכניס כדור לרחבה. ברדה הצליח לגעת בכדור אך חלאיילה הדף שוב.

בדקה ה-88 הצליחה כפר קאסם לצמק. מחמוד יאסין סרסור שלח בעיטה אלכסונית לפינה של רוזנקוביץ' שלא יכול היה להושיע, 1:2.

בדקות תוספת הזמן כפר קאסם לחצה במטרה להשוות, אולם הגנת קריית גת הרחיקה את הכדורים שהוגבהו ושמרה על הניצחון שקבע: ניצחון נוסף בשבוע הבא בבת ים יעניק לקבוצה את העלייה לליגה הלאומית. אגב, בבת ים כבר בונים על הכנסה נאה מהמשחק...
תגובות:
מאמן מכבי קרית גת-ליאור זדה : "שיחקנו כדורגל שוטף, יפה ומהיר. היו לנו הרבה מצבים והייתה הרבה תנועה, עם מעברים מהירים מההגנה להתקפה. החבר'ה שיחקו עם המון בטחון. סך הכול זה לא פשוט לבוא אחרי השיא מול מרמורק, משחק עם "פיק" מטורף, ולשחק כך, עם המון מחויבות. גאה בשחקנים שלי, לא פחות ממה שהייתי גאה בהם במשחק הקודם. ביום שישי הקרוב בבת ים אני והשחקנים מצפים לראות לא פחות מאלף אוהדים צהובים. מדובר במשחק היסטורי עבור הקבוצה, וכל אוהד חייב לקחת חלק בהיסטוריה הזו !".
קפטן כפר קאסם – נור סרסור: "היה משחק מצוין של שתי הקבוצות. הקבוצה הטובה ומי שמגיע לה לעלות ליגה ניצחה היום וכל הכבוד. מאחל להם את כל ההצלחה שבעולם. הכי חשוב מבחינתי זו לא התוצאה – זה הרוח הספורטיבית מסביב. כל הכבוד לקהל, לשחקנים ונאחל להם את כל ההצלחה, מגיע להם."
תגובות
+ הוסף תגובה